De eekhoorn laat zich weer zien – Deel 1

Na vijf jaar… weer terug van weggeweest…

Maandagmorgen 24 februari jl. was het raak, ik bedoel dan de verschijning van de eekhoorn in de boomtop bij ons voor het huis. Ik was bezig in de hal en opeens roept Fransien: “Louis… kom gauw, want er zit eindelijk weer een eekhoorn in de boom voor ons huis!”
Ik ren de kamer door, grijp in de haast mijn camera, en sprint vervolgens naar het terras, daar aangekomen ontdek ik op aanwijzingen van Fransien, uiteindelijk tussen de wirwar van takken, iets bruins.

Razendsnel gaat het tak op en af, dan weer zit hij heel eventjes stil - Foto: © Louis Fraanje

Razendsnel gaat het tak op en af, dan weer zit hij heel eventjes stil – Foto: © Louis Fraanje

Boomaapje

Als ik hem eenmaal in de zoeker heb en scherp stel, komt het bruine boomaapje haarscherp in beeld, schitterend, wat een ‘mazzel’. Want… de laatste keer dat de eekhoorn zich bij ons liet zien, was intussen alweer bijna vijf jaar geleden, om precies te zijn in april 2015. 

Zijn staart is onmisbaar bij zijn acrobatische toeren in de boom - Foto: © Louis Fraanje

Zijn staart is onmisbaar bij zijn acrobatische toeren in de boom – Foto: © Louis Fraanje

Lang gewacht

Maar afgelopen maandag zat hij er ineens weer! Wat waren we blij na al die jaren, want in die tussentijd zijn we ook nog eens verhuisd en nu wonen wij alweer twee-en-een-half jaar op deze plek. Al die tijd hoopten we, dat hij op een dag zich weer zou laten zien en… ja hoor… daar was tie weer!

Alles gaat weloverwogen en dan wordt de sprong gemaakt - Foto: © Louis Fraanje

Alles gaat weloverwogen en dan wordt de sprong gemaakt – Foto: © Louis Fraanje

Bij alle acrobatiek blijkt zijn staart onmisbaar te zijn- Foto's: © Louis Fraanje

Bij alle acrobatiek blijkt zijn staart onmisbaar te zijn- Foto’s: © Louis Fraanje

Weloverwogen

Heel behendig zien wij de eekhoorn zich tussen door- en over de takken manoeuvreren, waarbij zijn staart onmisbaar blijkt te zijn, die beweegt alle kanten op of wordt soms in een krul gedraaid, maar alles is tot op de millimeter berekend.   Alles gaat weloverwogen en dan ineens wordt de sprong naar de volgende boom gemaakt, hij grijpt zich vast en klautert verder omhoog.

De eekhoorn grijpt zich vast en klautert verder omhoog - Foto: © Louis Fraanje

De eekhoorn grijpt zich vast en klautert verder omhoog – Foto: © Louis Fraanje

En voordat we het goed en wel in de gaten hebben, is hij plotseling spoorloos verdwenen- Foto: © Louis Fraanje

En voordat we het goed en wel in de gaten hebben, is hij plotseling spoorloos verdwenen – Foto: © Louis Fraanje

Kort en krachtig

Eenmaal boven in de boomtop, springt hij omhoog en zweeft hij even later naar de volgende, alles gaat nu razendsnel en voordat we het goed en wel in de gaten hebben, is hij plotseling spoorloos verdwenen. Maar… we hebben samen genoten van zijn bezoek, ondanks dat dit weerzien van korte duur was, dat maakt helemaal niks uit, wat een geluk, voor ons kon de dag niet meer stuk. En… wie weet komt hij nog eens langs?

Lees ook: De eekhoorn laat zich weer zien – Deel 2

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/03/04/de-eekhoorn-laat-zich-weer-zien/