Terug naar Filmpjes

Markante personen

VeluweTubeLogo
Showroom met Daan Modderman

ncrv De markante paardenman Daan Modderman (1910-1991) was een regelmatig terugkerende gast in het NCRV programma showroom. Modderman bezat en onderhield een eigen lijkkoets waarin hij begraven wenste te worden.

 

 


filmcollectief

 

Daan Modderman, een mooi portret

 

 

 

Daan Modderman, een mooi portret! : Free Download & Streaming ..

 

 

 1

De kabouterwaarneemster

De tweeënzeventigjarige mevrouw Ansje Gerding Le Comte heeft een nauwsluitende theorie over het bestaan van kabouters ontwikkeld. Ze neemt regelmatig nimfen, elfen, feeën, kobolden, dwergen, piksies, gnomen, reuzen, tomkins, trollen, dansende bomen en aardmannetjes waar. Soms heeft ze contact met deze half etherische wezens tussen mens en dier. Volgens haar leidt er een kaboutertrek dwars door haar tuin te Elspeet van Ierland naar Zweden.
Haar man, een professor, is liefdevol maar sceptisch.

 

Een interview van Arnold-Jan Scheer (www.arnoldjanscheer.nl)Koninklijk huisBijzetting Prins Hendrik

Alhoewel Prins Hendrik geen Veluwenaar was heeft hij heel veel voor de Veluwe betekend.
In de beginjaren van zijn huwelijk besteedde hij vooral aandacht aan de jacht en de verbetering van de wildstand op de Veluwe. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de herintroductie van wilde zwijnen.


11 juli 1934 – Op Paleis Noordeinde brengt het volk een laatste groet aan Prins Hendrik. De kist met het lichaam van de Prins wordt met een witte lijkkoets vervoerd naar Delft voor de bijzetting in de Nieuwe Kerk.

Door hier te klikken komt u op een pagina met filmpjes en geluidsfragmenten over Prins Hendrik.
Prins Hendrik speelt een grote rol in het boek Groen door Oranje dat u via onze webshop kunt aanschaffen


In gesprek met dr. Henk Vreekamp
1
Boekencentrum Uitgevers TV

 

In deze video vertelt dr. Henk Vreekamp over twee recente boeken: ‘Zwijgen bij volle maan’ en ‘De tovenaar en de dominee’.

In De tovenaar en de dominee staat de tovenaar voor het heidendom dat zich blijft aandienen in aloude mythen en gloednieuwe mystiek. De dominee is bij uitstek bewaker van het christelijk mysterie.

Zwijgen bij volle maan is een oorspronkelijke zoektocht naar de plaats van het christendom in de Europese cultuur.

Klik hier om het artikel over Henk Vreekamp in De Veluwenaar te lezen.


ncrv

 

Eerbetoon Antoon van Hooff, Burgers Zoo

 

Op 3 augustus 2004 overleed Antoon van Hooff. De man die van Burger Zoo een dierenpark maakte met een open visie waar de dieren in een, voor hen, goede habit worden gehouden. Het chimpansee eiland, de bush, de dessert en de ocean vonden hun oorsprong onder zijn leiding. Zijn inbreng in “Ja, natuurlijk”  en zijn bijzondere stem hebben veel mensen geboeid.


Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/filmpjes/markante-personen/