Actueel

Gazenbeek-avond met een gouden randje!

Zeer geslaagde en een ouderwets gezellige bijeenkomst…

Natuurliefhebbers en fotografen Fransien en Louis Fraanje - Foto: ©Bram van den Heuvel

Natuurliefhebbers en fotografen Fransien en Louis Fraanje – Foto: ©Bram van den Heuvel

Donderdag  19 mei 2022

Geslaagde en super-gezellige “Gazenbeek-avond” in Partycentrum Floor te Lunteren! Bij elkaar waren er zo’n 90 bezoekers aanwezig bij deze jaarlijkse donateursavond van de Jac. Gazenbeekstichting!
Het was erg fijn om te zien, dat er weer zoveel belangstelling voor onze ‘Gazenbeek-avond’ was en mensen in grote getale van heinde en ver naar Lunteren waren gekomen.

Veel belangstelling voor de Gazenbeek-avond in bij Partycentrum Floor in Lunteren – Foto: ©Fransien Fraanje

Lees meer: Gazenbeek-avond met een gouden randje!

******************************************************************************

BELANGRIJK!   –   BELANGRIJK!   –   BELANGRIJK!  

Wegens omstandigheden, doen wij voorlopig geen activiteiten,

zoals lezingen en/of wandelingen!

******************************************************************************

Ridder in de orde van Oranje-Nassau

In heel Nederland werden op dinsdag 26 april jl, acht personen Ridder in de orde van Oranje Nassau, onder anderen: T. Boerman (Hardinxveld-Giessendam), J. D. S. L. Bosch (Ede), L. Fraanje (Ede), M. Morsink (Barneveld), J. Toet (Putten), G. van Tol (Rouveen), C. Vreugdenhil (Rotterdam) en K. H. de Vries (IJsselmuiden).

Een trotse Louis met zijn Koninklijke onderscheiding en Oorkonde - Foto: ©Eddy Kamphuis

Een trotse Louis met zijn Koninklijke onderscheiding en Oorkonde – Foto: ©Eddy Kamphuis

Gewone volksjongen

Louis zelf hierover: “Vandaag dus Ridder in de orde van Oranje Nassau…. pffft ‘t is wat, een gewone volksjongen van de Veluwe, toch wel leuk hoor. Nooit verwacht en dan toch geheel onverwachts sta je daar in de Raadzaal van Ede voor burgemeester René Verhulst en dan geridderd worden, echt heel bijzonder.”

Daarnaast moet Fraanje tegelijkertijd terugdenken aan wat, emeritus-predikant C.C.J.  van der Dussen, tijdens zijn 25-jarig jubileum in 2017 in een interview heeft gezegd:   “Als dominee mag ik in dienst staan van de Koning der koningen. Daar kunnen Poetin en Trump met hun functie niet aan tippen. Er is echt niets mooiers dan deze Koning te dienen!”

“Ik ben dan wel geen dominee, maar bij deze mooie woorden, wil ik mij heel graag aansluiten, dus ook daarom is het alle reden voor een feest en wil ik tenslotte iedereen heel hartelijk bedanken, die zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen!”

Meer lezen: Volksjongen wordt Ridder in de Orde van Oranje Nassau

______________________________________________________________________________________________________________________________________

LUNTEREN – Wat doe je als er een probleem is met je website? Je komt er zelf niet uit, dus zoek je naar iemand die jou kan helpen. Dan blijkt dat die iemand niet zo heel ver uit de buurt zit, en ook nog direct bereid is om je te helpen.

Zo’n bedrijf is SPANKRACHT in Lunteren. Want… je hebt allerlei plannen en ideeën, maar je komt niet veel verder. Nu wel… mede door het enthousiaste team van…. Spankracht ontwerpers

Spankracht ontwerpers – Samen bouwen aan je merk
Ontwerpen van merken. Samen met marketeers en ondernemers. Van logo en huisstijl.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Geen windmolens in het bos!

De strijd blijft doorgaan…

Steun voor de bouw van windmolens heeft veel weg van een schijnvertoning. Linkse politici, belangenclubs en vertegenwoordigers uit de industrie blijken in meerdere gevallen betrokken bij burgercoöperaties die lokaal draagvlak moeten uitstralen, terwijl de leden dikwijls niet nabij windprojecten wonen.

Vandaag mijn ingezonden brief "Tegen windmolens in het bos" in de Barneveldse Krant. Hierbij leg ik nog eens de nadruk op de gevolgen, samen met Fransien in het TV-programma NIEUWSUUR. Kort maar krachtig! GRAAG ZOVEEL MOGELIJK DELEN!!!

Geplaatst door Louis Fraanje op Donderdag 27 februari 2020

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/boeken/