Hoe werkt de weblog?

kl-laatste veluwenaar blad DSC_6219

De laatst verschenen Veluwenaar in oktober 2012

De Veluwenaar nu digitaal

Tot en met de 20e jaargang in oktober 2012 was het stichtingsblad  “De Veluwenaar” een gewoon papieren tijdschrift. Nu is het een tijdschrift op internet. Dat is even wennen, maar u zult merken dat de zoekmogelijkheden van deze ‘elektronische Veluwenaar’ die van de papieren versie ruim overtreffen!

Sfeer van vroeger

Het allerbelangrijkste is, dat we de sfeer van vroeger hebben weten te behouden. Dat is vooral ook te merken aan de opzet en de publicatie van oude en nieuwe verhalen en niet te vergeten de actuele zaken op de Veluwe!

Daarnaast publiceren wij ook regelmatig artikelen over en van Jac. Gazenbeek en mooie artikelen uit de oude Veluwenaar. Allemaal in een vernieuwde opzet, voorzien van schitterende kleurenfoto’s en een sterk verbeterde en mooiere indeling.

Categorieën

U kunt namelijk zelf uw pagina samenstellen. als u bijvoorbeeld de rubriek ‘In de lens gevangen’ of ‘De schaapherder vertelt…” wilt bekijken dan klikt u in de rechter kolom op die titel. U krijgt dan alle bijbehorende artikelen onder elkaar in beeld.

Bovenaan ieder artikel staat de naam van de schrijver. Als u op die naam klikt leest u wat korte informatie over de betreffende auteur met daaronder alle artikelen die van zijn/haar hand op ‘De Veluwenaar’ zijn verschenen.

Tags

Onderaan ieder artikel staan de zogenaamde tags. Een tag is eigenlijk een label met daarop het onderwerp waar een artikel over gaat. Als u op zo’n tag klikt krijgt u alles te lezen wat op deze site over dat onderwerp te vinden is. Diezelfde tags vindt u terug in de rechter kolom. Hoe groter de tag, hoe meer er over dat onderwerp te vinden is.

Zoeken

groot-grabbis.nl -redactie.gif

Illustratie: ©grootgrabbit.nl

Tenslotte is er de zoekmachine. Die vindt u bovenaan in de rechter kolom. De werking is eenvoudig: u tikt in het zoekvak het woord in waar u naar op zoek bent. Vervolgens klikt u op ‘zoeken’. Het resultaat is een pagina met alle artikelen waar dat betreffende woord in voorkomt.

Ook als u niet verder kunt scrollen, op zoek naar meer items, dan tikt u het woord in – het zoekbalkje – wat u zoekt en u krijgt het betreffende artikel in beeld!

Voor de ‘geoefende blog gebruiker’ zijn er natuurlijk de RSS feeds. Die zijn onderaan in de rechter kolom te vinden.

Wij wensen u veel lees- en kijk plezier!

Ook is er een link naar Facebook, deze staat boven het zoekbalkje!

*********************************************************************

Inloggen is alleen mogelijk voor de beheerder!

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u ons altijd mailen!
Zie hier: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/hoe-werkt-de-weblog/