Terug naar Filmpjes

Wildbeheer

VeluweTubeLogo

De Jachtopziener
Wat deed jij in 1983? TVGreen neemt je mee terug in de tijd.

Ton Heekelaar, die ook regelmatig een bijdrage aan de Veluwenaar levert, was in 1983 jachtopziener bij de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten.
Zijn werkterrein: de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland.
Deze 4-delige documentaire volgt Ton tijdens zijn werkzaamheden.

Aflevering 1 start in een strenge winter met aanhoudende sneeuw. De dieren moeten worden bijgevoerd. Bijvoeren, verzorgen, observeren en bestuderen zijn taken die deel uitmaken van het wildbeheer.
© www.tvgreen.nlt


In aflevering 2 zien we Ton tijdens het observeren van de edelherten en het controleren van de rasters. Bijvoeren, verzorgen, observeren en bestuderen zijn taken die deel uitmaken van het wildbeheer.
© www.tvgreen.nlt


In aflevering 3 zien we waarom de edelherten in 1983 nog bijgevoerd moesten worden en wat Natuumonumenten als beheerder van het gebied zal doen om het voedselaanbod en het aantal dieren in balans te brengen.
© www.tvgreen.nlt

Ton Heekelaar heeft nog meer kostgangers in z’n gebied rondlopen. In dit deel zien we de ree en de ijsvogel en leren we het verschil tussen schilschade en veegschade.
© www.tvgreen.nlHongerige dieren op de Veluwe (1955)
Een zeldzame filmopname van hongerige dieren die op de Veluwe in de strenge winter weinig voedsel hadden. Ze worden gevoederd door de jachtopziener

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/filmpjes/wat-deed-jij-in-1983-de-jachtopziener/