Avondrust bij de reeën in het Rauwe Veld

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Buiten in bos en veld…

Op woensdag 10 april jl. weer eens even het veld in geweest, even de rust in de natuur opzoeken, gewoon even de boel de boel laten en ergens achteraf op een mooi plekje genieten van de omringende natuur.
In alle rust om je heen koekeloeren en blij kunnen worden bij het zien van een foeragerende scholekster of een eenzame kievit in het weiland.

Een foeragerende scholekster is er maar druk mee - Foto: ©Louis Fraanje

Een foeragerende scholekster is er maar druk mee – Foto: ©Louis Fraanje

In het mooie strijklicht van de avond, ontdek ik een eenzame kievit in het weiland -Foto: ©Louis Fraanje

In het mooie strijklicht van de avond, ontdek ik een eenzame kievit in het weiland -Foto: ©Louis Fraanje

Dierbaar

Zo kan ik uren achtereen zitten te genieten, in mijn eigen kleine ‘wereldje’ zonder lastig gevallen te worden door wie of wat dan ook. Die ‘natuurmomenten’ zijn mij zeer dierbaar geworden, momenten in de eenzaamheid van de natuur, waarbij ik mijn Schepper zo onzettend dichtbij kan voelen en die daarom ook zo waardevol zijn geworden.

Een koppeltje reeën, die in alle rust heerlijk zitten te herkauwen - Foto: ©Louis Fraanje

Een koppeltje reeën, die in alle rust heerlijk zitten te herkauwen – Foto: ©Louis Fraanje

Reewild

Dan… ontdek ik wat verderop een koppeltje reeën, die in alle rust heerlijk zitten te herkauwen, maar schijn bedriegt natuurlijk, want reken maar dat ze hun omgeving goed in de gaten houden, want het gevaar is altijd aanwezig. Vooral ook nu de wolf zich steeds vaker laat zien en zijn ‘moordende’ sporen overal achterlaat. Tja… dat mag ik natuurlijk niet zeggen, want dan wordt ik gelijk op mijn vingers getikt en erop gewezen dat zoiets juist ‘echte’ natuur is.
Nou… beste mensen, laat ik het maar eerlijk zeggen, ik heb daar steeds meer moeite mee, maar goed ik ga daar nu niet verder op in, want ik heb daar genoeg over geschreven.
Lees meer: Wolf beschermen… en anderen dieren dan?

De avondzon zakt achter de horizon en laat haar laatste licht over het moeras schijnen - Foto: ©Louis Fraanje

De avondzon zakt achter de horizon en laat haar laatste licht over het moeras schijnen – Foto: ©Louis Fraanje

Een kleurrijke weerspiegeling in het water tussen de bomen en struiken van het Rauwe Veld - Foto: ©Louis Fraanje

Een kleurrijke weerspiegeling in het water tussen de bomen en struiken van het Rauwe Veld – Foto: ©Louis Fraanje

Avondrust

Als dan eenmaal de avondzon verder zakt en haar laatste licht over het moeras laat schijnen, dan geniet ik van de kleurrijke weerspiegeling in het water tussen de bomen en struiken van het Rauwe Veld.
Dan voel ik mij de koning te rijk en ben ik mijn Schepper dankbaar dat ik dit allemaal mag beleven en ook anderen erover kan vertellen en laten zien!🙏

Bekijk ook: 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/04/24/avondrust-bij-de-reeen-in-het-rauwe-veld/