Slenteren door een aards paradijs

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Terugblik met een glimlach…

Fransien maakte de onderstaande foto op woensdag 22 april 2020 in het Arboretum Belmonte te Wageningen, inmiddels dus alweer 4 jaar geleden. Ik loop hier heerlijk te genieten van de vele kleuren en heerlijke geuren om mij heen en boven mij. En… uiteraard natuurlijk de schitterende zang van de vele vogels, daar wordt een mens echt blij van en dat is zo ontzettend belangrijk in deze verwarde tijd.

Blij als een kind

Het Arboretum is niet ver bij ons uit de buurt en we komen er graag, vooral in het voorjaar als alles weer in bloei komt, dan is het heerlijk om er ‘onbekommerd’ rond te zwerven. Dat is voor mij altijd weer genieten, daar krijg ik nou echt nooit genoeg van, tussen al die bloeiende bomen kan ik urelang dwalen en dromen.
Gewoon wat slenteren en rondkijken in dit aardse paradijs, de camera bij de hand als er soms plotseling iets bijzonders voordoet, dan voel ik mij zo blij als een kind.
Dan tel ik dagelijks mijn zegeningen voor al deze geweldige ervaringen in Gods vrije natuur en dank ik mijn Schepper die dit alles zo goed en zo mooi maakte, aan Hem alle eer!

Toen ik onlangs deze foto weer onder ogen kreeg, borrelden er spontaan enkele woorden in mij op, die uiteindelijk tot bloei kwamen in het onderstaande gedicht.

Urenlang dwalen en dromen, tussen al die bloeiende bomen - Foto: ©Fransien Fraanje

Urenlang dwalen en dromen, tussen al die bloeiende bomen – Foto: ©Fransien Fraanje

Voorjaar

Urenlang dwalen en dromen,
tussen al die bloeiende bomen.
Slenteren door dit aards paradijs,
dat is voor mij iets als Hemelse spijs.

Blij worden van al die mooie kleuren,
vrolijk worden van alle heerlijke geuren.
De smaak proeven van het voorjaar,
en indrinken als zoete wijn, zo klaar.

Luisteren naar het vogelenkoor,
zo harmonieus en ‘t gaat maar door.
Eindeloos klinkt hun lied in de wind,
en voel ik me zo blij als een kind.

Dan tel ik dagelijks mijn zegeningen,
voor al deze geweldige dingen.
Dank ik mijn Schepper steeds weer,
die alles maakte, aan Hem alle eer!  

Tekst: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/04/22/slenteren-door-een-aards-paradijs/