Gedachten bij volle maan

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

Ik stond afgelopen nacht om 04.00 uur door het raam naar buiten te kijken, het was volle maan en terwijl ik zo naar boven stond te staren, kwamen de volgende woorden uit Psalm 32 vers 8 in mijn gedachten:

“Ik zal u onderwijzen, en u leren van den weg, dien gij gaan zult;
Ik zal raad geven, Mijn oog zal op u zijn.”

Even hiervoor was Fransien ook wakker geweest en had met haar kleine camera door het raam, een foto gemaakt van de volle maan, die wat versluierd lag in de wolken. En al is de opname misschien niet helemaal geworden wat zij ervan verwachtte, desondanks geeft het haarfijn de nachtelijke sfeer en de bijgaande tekst weer. Woorden waar je wat aan hebt en verder mee kunt.
Ik heb al vaker gezegd, dat ik mij sterk verbonden voel met de natuur als Schepping van God en dat gaat ver over kerkmuren heen, met pure passie en liefdevolle bemoedigingen voor die ander!

De volle maan, die wat versluierd lag in de wolken - Foto: ©Fransien Fraanje

De volle maan, die wat versluierd lag in de wolken – Foto: ©Fransien Fraanje

Een vriend

Afgelopen week sprak ik een oude en zeer gewaardeerde vriend, die – na alle wederwaardigheden van de laatste tijd besproken te hebben – het volgende zei:

“Ook al spreken wij elkaar niet zoveel, wees ervan overtuigd dat ik iedere voetstap van jullie volg.
Wat me verder opvalt is dat religie steeds nadrukkelijker op de voorgrond treedt in jullie leven. Dat werkt louterend, om in de sfeer te blijven. Ook voor mij… dat kan ik je verzekeren. Zo zie je maar, jullie blijven deel uitmaken van mijn gedachten-wereld. Dank daarvoor en blijf het pad volgen dat is uitgestippeld.”

Stil gezet

Echt woorden die ons raken en waar wij als natuurmensen ‘warm’ van worden. Tja… en dat religie een steeds grotere rol is gaan spelen in ons leven, dat heeft alles te maken met onze ervaringen in de natuur en alle wederwaardigheden in de maatschappij.
Daarnaast zijn er inmiddels ook al veel zeer naaste en dierbare familieleden, goede vrienden en kennissen ons ontvallen. Dat soort dingen zetten je ‘stil’ bij de eindigheid van het leven.

Toekomst

Sorry dat ik even wat verder aan het uitwijden ben, maar het raakt ons op een totaal andere manier dan vroeger. Verder wil ik daar niet teveel op ingaan, dat vroeger bedoel ik, want dat is voorbij, dat ligt reeds ver achter ons. De toekomst is belangrijk en daarmee proberen wij op een eenvoudige, eerlijke, vriendelijke en liefdevolle manier onze medemens via de natuur als Schepping van God, onze natuurervaringen mee te laten beleven in Woord en beeld. 🙏

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/04/25/gedachten-bij-volle-maan/