Dominee Jozias Blom(80) overleden

Ds. Jos Blom in 2014 - Foto: ©Niek Stam/Ede

Ds. Jozias Blom

Ridderkerk – Overlijdensbericht!

Mijn neef en dominee Jozias (Jos) Blom, emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), is vrijdag 19 april jl. op 80-jarige leeftijd overleden.
Jozias Blom werd geboren in Barneveld op 27 juni 1943. Hij studeerde theologie in Utrecht en deed op 25 december 1974 intrede in de hervormde gemeente te Sint-Maartensdijk.

Daarna diende hij de gemeenten in Ridderkerk (1979), Elburg (1988) en Katwijk aan Zee (1993).
De predikant ging in 2006 met emeritaat . Hij is was onder andere preses van de classis Harderwijk, predikant-mentor van de evangelisatie in Haastrecht en docent bij de Cursus Theologische Vorming Gemeenteleden. Ook verleende hij in de loop van de jaren bijstand in negen gemeenten.

Ds. Jozias Blom in 2014 - Foto: ©Niek Stam/Ede

Ds. Jozias Blom in 2014 – Foto: ©Niek Stam/Ede

Rouwdienst

De rouwdienst heeft afgelopen donderdagavond 25 april 2024 plaatsgevonden vanuit de Singelkerk te Ridderkerk. Vandaag vrijdag zal de begrafenis in besloten kring plaatsvinden.

Medeleven

Hij is de zoveelste op rij die ons is ontvallen en die ons is voorgegaan op de weg, die ook wij eens zullen moeten gaan, niemand uitgezonderd. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, familie en allen die hij lief had, heel veel sterkte en Gods nabijheid toe!

Meer lezen bij de bron: https://www.rd.nl/artikel/1060891-ds-j-blom-pkn-overleden

*******************************************************************************************************************************

*******************************************************************************************************************************

De dankdienst terugkijken:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/04/26/dominee-jozias-jos-blom80-overleden/