Mooie woorden bij een indrukwekkende boom

Om over na te denken…  of juist ter bemoediging!

“Kalme woorden zijn een levensboom, een valse tong vernietigt de geest” – Spreuken 15 : 4

Een prachtige spreuk om deze nieuwe dag mee te beginnen, terwijl ik bij deze enorme beuk sta in het Lunterse Buurtbos. Tja… dan val je eigenlijk gewoon in het niet bij zo’n grote reus, het geeft mij een beetje ‘David en Goliath-gevoel’. Het is een indrukwekkende boom, waar ik persoonlijk al jarenlang iets mee heb, op mij als natuurmens dwingt zo’n gigant ontzag en respect af. En… zoals zoveel dingen in de natuur als Schepping van God, geeft het mij ook inspiratie voor het dagelijkse leven!🙏

Louis bij de enorme beuk in het Lunterse Buurtbos - Foto: ©Fransien Fraanje

Louis bij de enorme beuk in het Lunterse Buurtbos – Foto: ©Fransien Fraanje

Leugens

Het oude spreekwoord: “Holle vaten, klinken het hardst!” geeft ook al heel duidelijk aan, dat je met veel geschreeuw, namelijk geen steek verder komt. En ook zeker niet als je achter iemands rug om, hem of haar slecht maakt of leugens over die persoon verspreid.

Liefdevol

Want… hoe mooi kan het zijn, als je op een eerlijke en kalme manier iets tegen elkaar kunt zeggen, zonder agressie en zonder veel onnodige woorden, maar gewoon liefdevol.
En dan voeg ik er gelijk de volgende maar aan toe: “De toon maakt de muziek!”, met andere woorden, het gaat erom hoe of je iets zegt, gewoon de manier waarop!

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/04/29/mooie-woorden-bij-een-indrukwekkende-boom/