Zomaar wat zwerven Deel 129

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Luchtridder in hogere sferen

Onlangs hadden Fransien en ik tijdens onze fietstocht een mooie ontmoeting met een buizerd, die ergens hoog boven ons in de lucht zweefde. Het was een prachtig gezicht, om hem zo haarscherp in beeld te hebben en met zijn prachtige uitgestrekte vleugels tegen de blauwe lucht te zien zweven en circelen op de thermiek!

Een onverwacht natuurmoment, wat je zomaar ineens – letterlijk en figuurlijk – boven je hoofd hangt op deze zomerse septemberdag. Een majestueus gezicht, dat bewondering en respekt afdwingt in al haar facetten!

Een buizerd, die ergens hoog boven ons in de lucht zweefde - Foto: ©Louis Fraanje

Een buizerd, die ergens hoog boven ons in de lucht zweefde – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 8 september 2022 – Edelhert en zwijn houden een wedloop!

Tenminste daar leek het gisteravond best wel op, toen wij aan samen met onze natuurvrienden Florus en Jannie het wild stonden te observeren bij de wildbaan op de Hoge Veluwe. Het edelhert was net overeind gekomen uit de zoel(waterplas) en wilde er vandoor gaan, toen er ineens vanuit het niets een wild zwijn voorbij kwam sprinten. Een spectaculair en tegelijkertijd ook heel komisch natuurmoment, om die twee verschillende diersoorten zo naast elkaar als een speer er vandoor te zien gaan!

Edelhert en zwijn houden een wedloop! – Foto: ©Louis Fraanje

Edelhert en zwijn houden een wedloop! – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 8 september 2022 – Edelhert in de bloeiende heide

Terugblik naar een bijzondere bronstavond op 8 september 2013, dus inmiddels alweer 9 jaar geleden. Destijds een schitterend natuurmoment, iets dat een geweldige indruk maakt als je in de avond zo’n statig edelhert het bos uit ziet komen. En daar staat hij dan midden in de bloeiende heide, een prachtige ongelijke 16-ender met rechts 7 en links 8 enden aan het gewei. Fransien legde het kleurrijke beeld vast op de gevoelige plaat!

Edelhert in de bloeiende heide van de Hoge Veluwe op 8 september 2013 – Foto: ©Fransien Fraanje

Edelhert in de bloeiende heide van de Hoge Veluwe op 8 september 2013 – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

In de Barneveldse Krant van vrijdag 9 september 2022

Vrijdag 9 september 2022 – VELUWE – Foto van het rennende edelhert en wilde zwijn, vandaag in de Barneveldse Krant! En dan ook nog eens op deze vrijdag als omslagfoto geselecteerd op de pagina van Buitengewoon. Zie link: https://www.facebook.com/…/144…/user/100063594967556/…
Dat zijn nou de leuke momenten in het leven, waar je als natuurliefhebber en amateurfotograaf heel erg blij van kunt worden!

 

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 10 september 2022 –  Verstoorde maaltijd

Afgelopen week maakte Fransien op een avond dit plaatje van een zwijn die in eerste instantie heerlijk op zijn gemakje aan het smullen was op deze plek. Maar niet voor lang, want op een gegeven ogenblik kwam er een klein roedel van een zestal hindes en een spitser het bos uit rennen, die zijn maaltijd wreed kwamen verstoren. Tegen zoveel geweld kon hij blijkbaar niet op en koos er toch maar voor om er tussenuit te knijpen!

Uiteindelijk koos het zwijn er toch maar voor om er tussenuit te knijpen! – Foto: ©Fransien Fraanje

Uiteindelijk koos het zwijn er toch maar voor om er tussenuit te knijpen! – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zondag 11 september 2022 – Regenboog als een verbondsteken

Gisteravond maakte Fransien deze prachtige foto van de regenboog. Die kleurrijke boog aan de hemel beschouwen wij als het verbondsteken van Gods trouw en elke keer als wij een regenboog zien, is dat voor ons een bevestiging van die belofte!🙏

Regenboog als een verbondsteken - Foto: ©Fransien Fraanje

Regenboog als een verbondsteken van die grote Schepper – Foto: ©Fransien Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 130

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/09/16/zomaar-wat-zwerven-deel-129/