Boer en natuur een samenspel

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Een milieuvriendelijke landbouw is een zaak van levensbelang,
maar niet met de ‘botte bijl methode’

Onder het mom van de stikstofwet moeten onze boeren verdwijnen, boeren die een prima bedrijf runnen en zorgen voor de houtwallen en sloten op hun land. Goedwillende boeren, die landschappelijk meer ten goede bewaren, dan ten kwade opruimen. Hen alleen verantwoordelijk stellen voor dit zogenoemde stikstofprobleem is zo krom als het maar kan zijn, onrechtvaardig en kansloos!

Een milieuvriendelijke landbouw is een zaak van levensbelang, maar het moge duidelijk zijn dat het middel van uitkopen en onteigenen, teveel een ‘botte bijl methode’ is. Hier worden mensen de dupe van, zonder dat er sprake is van een echte oplossing!

Eerlijk en milieuvriendelijk

Moeten nu echt onze boeren met hun bedrijf, dat al jarenlang en van generatie op generatie bestaat, zomaar verdwijnen? Moeten nu echt honderden, zo niet duizenden gezinnen en families kapot gemaakt worden door een overheid, die hen eerder juist zo stimuleerde? Worden zij nu gestraft, voor de fouten van dit wanbeleid?
Een goed milieu begint bij jezelf, wordt altijd gezegd en dat geldt ook zeker voor het omgaan met onze medemens!
De boeren moeten blijven en samen met hen zullen wij tot een eerlijke en milieuvriendelijke oplossing moeten komen, vandaar dus de kop boven mijn stukje: “Boer en natuur een samenspel!”

 Tekst en illustratie: ©Louis Fraanje,

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/09/17/boer-en-natuur-een-samenspel-2/