Zomaar wat zwerven Deel 130

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

 Prachtig morgenrood geeft de dag weer kleur

Op maandag 12 september jl.  om 06.55 uur hebben Fransien en ik samen weer genoten van een kleurrijke hemel boven de Veluwse bossen. Een schitterend ochtendgloren, vooral ook om te zien hoe de ochtendnevel tussen de bomen bleef hangen. Een vergezicht, wat ons het gevoel gaf of we ergens in de bergen verkeerden. Hoewel het toch best een beetje fris was met een temperatuur van 12°Celcius, hadden we dit voor geen goud willen missen. In stille verwondering en bewondering voor die grote Schepper van al dit moois!

 Prachtig morgenrood geeft de dag weer kleur - Foto: ©Louis Fraanje

Prachtig morgenrood geeft de dag weer kleur – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 13 september 2022 – Imposante geweidrager in de heide

Gisteren was het precies 12 jaar geleden dat wij deze ontmoeting op 12 september 2010 hadden met een schitterende 18-ender in de bloeiende heide van de Hoge Veluwe.

Zoals ik al eerder vertelde, kijken we samen met u terug in ons fotoarchief, op zoek naar mooie beelden van edelherten in de Veluwse heide. Zo ook dit edelhert met een prachtig breed oftewel wijd uitgelegd gewei, was een schitterend exemplaar om nooit te vergeten.
Ik kan het mij nog heel goed herinneren, toen hij die middag plotseling uit het bos tevoorschijn kwam, wow… wat een imposante geweidrager, zijn hele verschijning dwong respect af.
Natuurlijk hebben wij wel herten gezien met zwaardere geweien etc, maar deze knaap deed ons wildliefhebbershart sneller kloppen, dat kan ik u wel vertellen!

Imposante geweidrager in de heide – Foto: ©Louis Fraanje

Imposante geweidrager in de heide – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

VELUWE-ERMELO – Schilderij n.a.v. een foto van mij!

Fernanda Hulman uit Ermelo schilderde deze kleine kudde moeflons, dit omdat deze dieren haar ook aan het hart gaan. Nobele gedachte en een prachtig resultaat!

Moeflons, olieverf op linnen met structuur, 125×95. Mooi om deze dieren eens te schilderen, temeer omdat ze hier op de Veluwe ernstig bedreigd worden in hun bestaan door de komst van de wolf. Met dank aan Louis Fraanje voor de mooie foto!

Moeflons, olieverf op linnen met structuur, 125x95. - Schilderij: ©Fernanda Hulman

Moeflons, olieverf op linnen met structuur, 125×95. – Schilderij: ©Fernanda Hulman

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 15 september 2022 –  Terugblik op een burlende 20-ender

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden, dat wij op vrijdag 15 september 2017, een ontmoeting hadden met dit schitterende bronsthert op de Wildbaan van de Hoge Veluwe.
Een prachtig natuurmoment om hem zo te zien staan in de bosrand, kop achterover en zijn rauwe bronstroep over de Veluwe te horen galmen en dan ook nog van beide kanten!

Aan de rand van het bos blijft hij staan, gooit zijn kop achterover en laat dan zijn rauwe bronstroep door het bos en over de heide galmen - Foto: ©Louis Fraanje

Aan de rand van het bos blijft hij staan, gooit zijn kop achterover en laat dan zijn rauwe bronstroep door het bos en over de heide galmen – Foto: ©Louis Fraanje

Dan draait hij z'n kop naar links en herhaalt hij hetzelfde ritueel - Foto: ©Louis Fraanje

Dan draait hij z’n kop naar links en herhaalt hij hetzelfde ritueel – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 131

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/09/19/zomaar-wat-zwerven-deel-130/