Zomaar wat zwerven Deel 131

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Plaatshert in beeld

Op donderdag 15 september jl. waren wij met onze natuurvrienden Florus en Jannie uiteraard bij het bronstspektakel op de Hoge Veluwe te vinden.
Maar ondanks dat het wat kouder was dan anders en er een flink windje blies, bleef het in de bronstarena aan de Wildbaanweg aardig rustig.
Wel paradeerde het plaatshert, een ongelijke 20-ender, steeds als een ware ‘Pasja’ voor zijn roedel heen en weer of er achteraan, maar het bleek steeds vergeefse moeite. Fransien heeft hem wel even mooi op de plaat kunnen zetten, toen hij voorbij kwam stappen!

Zo paradeerde het plaatshert als een ware 'Pasja' voor ons heen - Foto: ©Fransien Fraanje

Zo paradeerde het plaatshert als een ware ‘Pasja’ voor ons heen – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 17 september 2022 – Wolken boven de Veluwse heide

ELSPEET-VIERHOUTEN – Vandaag wisselden zon en regen elkaar om beurten af en dat leverde uiteindelijk toch hele mooie beelden op. En als dan op een gegeven moment het wolkendek openbreekt, neemt het zonnetje haar kans waar en geeft het Veluwse heidelandschap, met daarboven prachtige wolkenluchten, een extra dimensie.
Heerlijk samen een dagje zwerven onder de open hemel in weer en wind over de Veluwe, waar wij in ieder geval weer volop van genoten hebben!

Het Veluwse heidelandschap, met daarboven prachtige wolkenluchten - Foto: ©Louis Fraanje

Het Veluwse heidelandschap, met daarboven prachtige wolkenluchten – Foto: ©Louis Fraanje

Hertenbronst in de regen

In de namiddag waren Fransien en ik in de buurt van Hoog Buurlo en ondertussen kwam de regen met bakken vol tegelijk naar beneden. Toch hebben we nog een klein bronstroedel gezien, een twaalftal hindes en kalveren met plaatshert, een 14-ender.
Een rustig tafereel met weinig actieviteit, wel burlde hij een paar keer achterin op de wildwei en kwam de zon ook nog weer door.
Al met al een aardig bronsttafereel, dat wel wat gaat worden als straks de grotere jongens op het toneel verschijnen!

Het plaatshert met een deel van zijn bronstroedel - Foto: ©Louis Fraanje

Het plaatshert met een deel van zijn bronstroedel – Foto: ©Louis Fraanje

Daar staat hij dan het plaatshert een 14-ender in de stromende regen - Foto: ©Louis Fraanje

Daar staat hij dan het plaatshert een 14-ender in de stromende regen – Foto: ©Louis Fraanje

Als het zonnetje doorbreekt trekt hij naar achteren en laat zijn bronstroep over de Veluwe galmen - Foto: ©Louis Fraanje

Als het zonnetje doorbreekt trekt hij naar achteren en laat zijn bronstroep over de Veluwe galmen – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 132

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/09/20/zomaar-wat-zwerven-deel-131/