Het verhaal van reegeit Schneewittchen Deel 21

Susa Bobke bericht uit de Allgäu – Duitsland

Susa Bobke bericht uit de Allgäu – Duitsland

Schneewittchen viert haar 12e verjaardag…

Zo af en toe komt er bericht uit Duitsland van onze natuurvriendin Susa Bobke en haar pleegkind, oftewel reegeit ‘Schneewittchen’ die ze ooit als verlaten reekalfje in juni 2010 heeft geadopteerd en grootgebracht.

Daarover kun je alles lezen in: WILDSPOOR een natuurboek …

Het is en blijft een bijzonder verhaal en daarom ook interessant om er aandacht aan te besteden, zeker ook omdat deze reegeit nu inmiddels alweer 12 jaar lang – na verwildering – eigenlijk gewoon bij haar in de buurt blijft.
Meer informatie:  Website von Susa Bobke

Lees hieronder haar nieuwe bericht…

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 14 juni 2022

De geadopteerde reegeit Schneewittchen bij onze natuurvriendin Susa Bobke uit de Allgäu in Duitsland. vierde afgelopen dinsdag haar 12e verjaardag. Een heel bijzonder moment om even bij stil te staan, in het leven van Susa en haar pleegkind Schneewittchen, als je zolang met elkaar verbonden bent.
Een vriendschapsband voor het leven tussen mens en dier, die best ‘uniek’ genoemd mag worden, want zoiets vraagt een enorm inlevingsvermogen in het natuurlijke leven van een dier, in dit geval dus reegeit Schneewittchen.

Pleegmoeder Susa Bobke en haar jarige pleegkind reegeit Schneewittchen - Eigen foto: ©Susa Bobke

Pleegmoeder Susa Bobke en haar jarige pleegkind reegeit Schneewittchen – Eigen foto: ©Susa Bobke

Een vriendschapsband voor het leven tussen mens en dier - Eigen foto: ©Susa Bobke

Een vriendschapsband voor het leven tussen mens en dier – Eigen foto: ©Susa Bobke

Waardering en respect

Daarnaast is het tegelijkertijd ook een zeer leerzame periode, omdat deze geadopteerde reegeit in al die jaren de volle ruimte kreeg  om zich gewoon te kunnen ontwikkelen in het wild.
Alhoewel Schneewittchen dit jaar geen kalfje heeft gezet, heeft zij toch ieder jaar gewoon in het wild omgang gehad met een reebok en heeft zij inmiddels 20 kalfjes op de wereld gezet.
Als natuurvrienden onder elkaar willen wij ook vanaf deze plaats Susa Bobke van harte feliciteren met dit heugelijke  feit en daarbij tegelijkertijd onze waardering en respect uitspreken voor haar betrokkenheid en inzet, alsmede alle vrijwilligers en vrienden in haar omgeving!

Lees ook: Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” Deel 22

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/06/18/het-verhaal-van-reegeit-schneewittchen-deel-21/