Zomaar wat zwerven – Deel 83

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 17 december 2021 – Wandeling door het Veentjesbos op de Hoge Veluwe. Vanmiddag hebben wij samen met mijn broer en schoonzus Gert en Janny en heerlijke wandeling door het Veentjesbos gemaakt. En natuurlijk ook even rondgekeken bij het Jachthuis Sint Hubertus, daar was een vriendelijke man uit België, die op het binnenplein bij de voormalige hondenkennel, wel even een foto van ons wilde trekken/maken! –

Samen op het binnenplein bij de voormalige hondenkennel bij Jachthuis Sint Hubertus - Foto: ©Familie Fraanje

Samen op het binnenplein bij de voormalige hondenkennel bij Jachthuis Sint Hubertus – Foto: ©Familie Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Om over na te denken… of… om mee te beginnen!

“Een kleine positieve gedachte in de ochtend, kan de richting van je hele dag veranderen!” Laten we elkaar vooral bemoedigen!

*******************************************************************************************************************************

Maandag 20 december 2021 –  Wat ruist daar in het struikgewas?

Zo zou je het best kunnen noemen, datgene wat ons onlangs overkwam tijdens een zwerftocht door de Veluwse bossen, je hoort wat takken kraken, je kijkt om… en je kijkt nog eens goed. En dan ineens sta je ‘oog in oog’ met een joekel van een wild zwijn, die jou van tussen de struiken staat aan te loeren, dan is dat best effe schrikken. Gelukkig schrok het zwijn net zo hard als ons, maakte rechtsomkeert, en ging er als een speer vandoor!

Een joekel van een wild zwijn, die jou van tussen de struiken staat aan te loeren - Foto: ©Louis Fraanje

Een joekel van een wild zwijn, die jou van tussen de struiken staat aan te loeren – Foto: ©Louis Fraanje

In de Barneveldse Krant…

 

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 21 december 2021 – Zonsopkomst – een nieuwe morgen breekt aan…

Vanmorgen om 08.45 uur, kwam de zon boven de bossen van de Veluwe tevoorschijn en liet haar gouden morgenlicht in al haar glorie tussen de boomtakken door schijnen. Zoiets blijft gewoon bijzonder, met daarbij een frisse temperatuur van – 2 °C is dit in ieder geval een gouden begin van deze kortste dag!

Deze kortste dag, de “Zonnewende” was tegelijkertijd ook een hele emotionele dag, omdat wij  op diezelfde dag – samen met zoon Evert en schoondochter Mireille – onze inmiddels overleden natuurvriendin en zijn moeder Christien Mouw, naar haar laatste rustplaats gebracht hebben. Of… zoals ze het zelf heeft gezegd: “Terug naar mijn Schepper!”

De zon laat haar gouden morgenlicht in al haar glorie tussen de boomtakken door schijnen - Foto: ©Louis Fraanje

De zon laat haar gouden morgenlicht in al haar glorie tussen de boomtakken door schijnen – Foto: ©Louis Fraanje

Avondrood met de vogels…

Na deze enerverende en emotionele dag, hebben wij vanavond genoten van het schitterende avondrood. En… terwijl wij zo vol bewondering naar deze kleurrijke avondhemel stonden te kijken, kwam er even later ook nog een een hele zwerm vogels langs vliegen. Wat een spectaculair schouwspel, waarbij het weer ‘dubbel’ genieten was vanavond. Wij werden er in ieder geval ontzettend blij van, met alle dank en eer aan die grote Schepper van al dit moois!

Avondrood met de langs vliegende zwerm vogels, een spectaculair schouwspel - Foto: ©Louis Fraanje

Avondrood met de langs vliegende zwerm vogels, een spectaculair schouwspel – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 84

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/12/24/zomaar-wat-zwerven-deel-83/