Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 211

2011 - 2021

2011 – 2021

Eerbetoon aan het bekendste edelhert van Nederland…

Tien jaar lang hebben wij samen met onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg uit Harskamp mogen genieten van dit bijzondere edelhert op Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Hubertus was een hert, dat mede door zijn gemakkelijke benaderbaarheid, iets waardoor hij bij veel mensen bewondering genoot, een ieder op zijn of haar eigen manier.
Het was een hert, dat een internationale bekendheid verkreeg, en mede hierdoor al tijdens zijn leven legendarisch was geworden.

Dit alles is nu geschiedenis geworden, want  op dinsdag 21 september 2021 is edelhert Hubertus overleden. Hij raakte zwaar gewond bij een bronstgevecht met een rivaal. Hubertus raakte zodanig gewond dat hij uit zijn lijden verlost moest worden. Hubertus is 10 jaar oud geworden, maar… de talloze foto’s, filmpjes en verhalen van Hubertus zullen in onze herinnering blijven voortbestaan, het zijn de herinneringen met een ‘gouden’ rand!

**********************************************************************************************************************************

 

***************************************************************************************************************************************

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 212

*******************************************************************************************************************************

Oog in oog

Bekijk ook het filmpje dat Fransien op vrijdag 21 juni 2013 maakte, toen ik destijds ‘oog in oog’ stond met Hubertus op de Heidebloem. Het schitterende jonge hert, had een gewei opgezet van totaal 14 enden en terwijl wij het imposante dier van alle kanten, zo mooi mogelijk probeerden vast te leggen met de camera, ging het hert ongestoord verder met grazen. Dit was ons in al die jaren nog nooit overkomen met een hert, ieder ander hert zou er allang vandoor zijn gegaan.
Ik kon hem zelfs tot op een meter of drie benaderen.(In die tijd mocht je nog overal ‘struinen’.) Dat was op zich al heel bijzonder en Fransien maakte daar dit filmpje van.

In alle bescheidenheid, was Hubertus een bijzonder dier, natuurlijk loop je niet zomaar en zonder meer naar een hert toe, dat mag duidelijk zijn. Maar in dit geval, hoefde ik niet bang te zijn, en heb dit unieke filmpje altijd bewaard, om mensen niet op het verkeerde been te zetten. En mede daarom heb ik het nu pas, na zijn dood, gepubliceerd! Zie hieronder:

 

Alle verhalen lezen vanaf deel 1: Het legendarische hert “Hubertus” – Alle delen…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/09/27/het-legendarische-hert-hubertus-deel-211/