Zomaar wat zwerven – Deel 69

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 17 september 2021 – Moeflons

Moeflons in beeld tijdens de bronst op de Hoge Veluwe. Je zou bijna denken, dat de moeflonrammen aangestoken worden door de edelherten, maar in principe komt de bronst van de moeflons na de hertenbronst. Toch zagen wij onlangs een moeflonram, die al een kleine kudde ooien bij zich had!

De moeflonram met zijn kudde ooien - Foto: ©Louis Fraanje

De moeflonram met zijn kudde ooien – Foto: ©Louis Fraanje

Als een echte leider overziet hij zijn onderdanen - Foto: ©Louis Fraanje

Als een echte leider overziet hij zijn onderdanen – Foto: ©Louis Fraanje

***********************************************************************************************************************************

Zaterdag 18 september 2021  – Ongelijke 34 ender

Vanavond even alleen op pad geweest naar de bronst van de edelherten op de Hoge Veluwe bij het Reemsterveld. Rustige bronstsfeer, met als hoogtepunt het kapitale edelhert met de naam ‘Pluto’, deze kwam vanavond met het laatste zonlicht vanuit de dekking het Reemsterveld op wandelen.

We hadden hem al eens eerder bij de Wildbaanweg gezien, en vorig jaar ook hier op het Reemsterveld, echt een kapitaal hert, met links 14 en rechts 17 enden, een ongelijke 34-ender dus. Ze tellen de geweistang met de meeste enden dus dubbel. In dit geval de 17 enden x twee = 34 enden, maar in dit geval dus een ongelijke 34 ender omdat hij aan de andere stang er minder heeft. Vandaar dus – ongelijke- 34 ender.En er is nog iets bijzonders aan zijn gewei, namelijk dat hij gegaffelde oogtakken heeft, en zelfs bij de rechter oogtak nog een extra end erop heeft staan!

De ongelijke 34-ender in het hoge gras op het Reemsterveld - Foto: ©Louis Fraanje

De ongelijke 34-ender in het hoge gras op het Reemsterveld – Foto: ©Louis Fraanje

Ook in de Barneveldse Krant…

Laatste strijklicht…

Nog een prachtige opname van het kapitale edelhert ‘Pluto’ de ongelijke 34-ender op de Hoge Veluwe. Op zaterdagavond gefotografeerd in het laatste strijklicht over het Reemsterveld, heel mooi valt het licht over hem heen en is zelfs nog zichtbaar in zijn rechteroog – Foto: ©Louis Fraanje

Het kapitale edelhert 'Pluto' de ongelijke 34-ender in het laatste strijklicht, heel mooi valt het licht over hem heen en is zelfs nog zichtbaar in zijn rechteroog - Foto: ©Louis Fraanje

Het kapitale edelhert ‘Pluto’ de ongelijke 34-ender in het laatste strijklicht, heel mooi valt het licht over hem heen en is zelfs nog zichtbaar in zijn rechteroog – Foto: ©Louis Fraanje

Fantastisch kleurenspel

Toen ik daarna in de avond vanaf Schaarsbergen via de afslag Wolfheze, over de A12 naar Ede reed, heb ik onderweg genoten van een fantastisch kleurenspel aan de avondhemel. Een schitterende afsluiting van deze prachtige dag op de Veluwe !

Onderweg op de A12 genoten van een fantastisch kleurenspel aan de avondhemel - Foto: ©Louis Fraanje

Onderweg op de A12 genoten van een fantastisch kleurenspel aan de avondhemel – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 70

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/09/28/zomaar-wat-zwerven-deel-69/