Mijn kindertijd op de Veluwe – deel 11

Romantiek… met een beetje heimwee naar vroeger…

Bij het opruimen van het archief, kwam ik ineens deze oude ansichtkaart met “Groeten van de Veluwe” tegen en ineens gingen mijn gedachten weer terug naar vroeger, toen ik nog een kind was. Beelden zoals op deze oude foto kan ik mij nog zo goed voor de geest halen, want in die tijd waren veel wegen in het buitengebied nog gewoon zandwegen.

Wij denken dat de foto in de buurt van Loenen genomen is, maar zeker weten we het niet - Foto: Archief Jac. Gazenbeekstichting

Waarschijnlijk is de foto in de buurt van Loenen genomen? – Foto: Archief Jac. Gazenbeekstichting

En zo gaat vroeger voorbij…

Een tijdlang heb ik met deze oude  ansichtkaart in mijn handen gezeten en ondertussen dwaalde ik – in gedachten – terug naar die ‘onbezorgde’ kindertijd, wat was de wereld nog klein en knus.
“Wat leefden ze eenvoudig toen, in simpele huizen tussen groen, met boerenbloemen en een heg” zong Wim Sonneveld destijds, die regel blijft maar nagalmen in mijn hoofd. Het eenvoudige leven en met weinig tevreden zijn… dat bestond toen nog, laat ik het nog iets duidelijker zeggen; het was een levensstijl. Die tijd is reeds lang voorbij  maar… de herinnering blijft!

Lees ook: Mijn kindertijd op de Veluwe – Deel 12

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk en beluister dit prachtige filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/03/26/mijn-kindertijd-op-de-veluwe-deel-11/