Barneveldse Krant per luchtpost…

Wat brengt die ooievaar nu mee…

De Barneveldse Krant natuurlijk, want… die wil iedereen graag lezen!

BARNEVELD – BDUmedia, onder meer uitgever van de Barneveldse Krant en Barneveld huis-aan-huis, is hard getroffen door de Coronacrisis. Het mediabedrijf zag in korte tijd meer dan de helft van de advertentie-inkomsten wegvallen. De toekomst van de Barneveldse Krant is in gevaar.

De ooievaar komt de Barneveldse Krant brengen - Compilatiefoto: ©Louis Fraanje

De ooievaar komt de Barneveldse Krant brengen – Compilatiefoto: ©Louis Fraanje

Crisis opvangen

Algemeen directeur Heiko Imelman windt er geen doekjes om. Het Barneveldse mediabedrijf – met in totaal 215 medewerkers, circa 200 freelancers en 4500 bezorgers – heeft door de weggevallen omzet een fors liquiditeitsprobleem. ,,Na een aantal zware jaren hadden we in 2020 de stijgende lijn weer te pakken, maar er zit nog te weinig vlees op de botten om de klappen van deze crisis te kunnen opvangen.”

Steun van de lezers

De nood is hoog. Het is de vraag of het aangekondigde steunpakket van de overheid op tijd komt. ,,Daarom doen we ook nadrukkelijk een beroep op lezers die nog geen abonnee zijn en de laatste weken veel gratis artikelen hebben gelezen over de Coronacrisis.
Dit is hét moment om ons werk te steunen door een (proef)abonnement  te nemen of éénmalig een bedrag te doneren. Met de steun van onze lezers is het mogelijk om de lokale nieuwsvoorziening in de regio Barneveld in stand te houden.”

Naast de Barneveldse Krant geeft BDUmedia nog ruim dertig lokale kranten en websites uit. Imelman: ,,In tegenstelling tot wat veel mensen denken doen we dat volledig zonder subsidies. We zijn als bedrijf vooral afhankelijk van adverteerders die nu zelf ook in zwaar weer verkeren.”

Verbinden

Hoewel Imelman de inkomsten razendsnel zag halveren, is hij trots op de rol die de Barneveldse Krant en andere lokale nieuwsmerken spelen tijdens de Coronacrisis. ,,Onze journalisten werken met man en macht om iedereen op de hoogte te houden en we merken dat dit wordt gewaardeerd. Online trekken we dagelijks duizenden extra lezers en met de oprichting van allerlei hulpgroepen op Facebook zijn we er in geslaagd om inwoners met een hulpvraag en hulpaanbod met elkaar te verbinden. Het is wrang dat we nu zelf een noodkreet moeten slaken.”

Met de steun van de lezers is het mogelijk om de lokale nieuwsvoorziening
in de regio Barneveld in stand te houden!

Bron: BDUmedia

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/03/26/barneveldse-krant-per-luchtpost/