Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 6

Susa Bobke bericht uit de Allgäu – Duitsland

Susa Bobke bericht uit de Allgäu – Duitsland

Toch weer sneeuw bij Susa Bobke in de Allgäu… 

Zo af en toe komt er bericht uit Duitsland van onze natuurvriendin Susa Bobke en haar pleegkind, oftewel reegeit ‘Schneewittchen’ die ze ooit als verlaten reekalfje in juni 2010 heeft geadopteerd en grootgebracht.
Daarover kun je alles lezen: “WILDSPOOR” een natuurboek …

Het is en blijft een bijzonder verhaal en daarom ook interessant om er aandacht aan te besteden, zeker ook omdat deze reegeit nu al ruim negen jaar – na verwildering – eigenlijk gewoon bij haar in de buurt blijft.

Zachte winter

Vrijdag 24 januari 2020 – Ondertussen was de sneeuw weer verdwenen bij Susa Bobke in de Allgäu. En reegeit Schneewittchen kwam regelmatig bij haar aan huis bij de zout-liksteen, om het lekkere zout op te likken, dat langs de paal naar beneden sijpelt. Terwijl de reegeit zo lekker bezig is met likken, houdt der Prinz, haar kat  – vanaf de zijlijn – een oogje in het zeil.

Speciale liksteen

Een liksteen in de liksteenhouder op een onbehandelde paal is de beste manier om het reewild te helpen. Het bevat een speciale non-spill functie, vangt vloeibare zoutoplossing op en geleidt deze oplossing langs de paal. Het zout trekt in de paal zodat de paal ook zout en mineralen afgeeft. Deze speciale opstelling van de liksteen, draagt – letterlijk en figuurlijk – zijn ‘steentje’ bij aan de gezondheid van het reewild.

Reegeit Schneewittchen snoept van het zout aan de paal - Foto: ©Susa Bobke

Reegeit Schneewittchen snoept van het zout aan de paal – Foto: ©Susa Bobke

Sneeuw

Woensdag 29 januari 2020 – Vandaag is het weer wat winter in huize Schneewittchen, er is sneeuw gevallen en alles ligt bedekt onder een witte deken.  De reebok loopt op afstand te blaffen als de reeënfamilie bij de voerplek is. Het reekalf Forest blijft bij hem in de buurt, terwijl Gump bij Schneewittchen blijft.

Het reekalf Gump loopt hier vooraan met moeder Schneewittchen - Foto: ©Susa Bobke

Het reekalf Gump loopt hier vooraan met moeder Schneewittchen – Foto: ©Susa Bobke

Het reekalf Forest is nu ook tevoorschijn gekomen - Foto: ©Susa Bobke

Het reekalf Forest is nu ook tevoorschijn gekomen – Foto: ©Susa Bobke

 

Tenslotte

Altijd in de weer - Foto: ADAC

Altijd in de weer – Foto: ©ADAC

Bij Susa Bobke in de Allgäu, hebben ze ook last van de zware storm die over Europa trekt en daarnaast verwacht men nog meer sneeuw. Een schitterend gezicht natuurlijk zo’n prachtige witte deken.

Maar… ook deze medaille heeft een keerzijde, want voor haar werk bij ADAC, zit ze dagelijks op de autobahn en helpt ze gestrande automobilisten weer op weg.  En… met deze weersomstandigheden is er voor Susa natuurlijk volop werk aan de winkel.

Gelukkig blijft er ook nog tijd over om haar pleegkind Schneewittchen met haar kroost Forest en Gump wat extra te verwennen!

Lees ook: Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 7

______________________________________________________________________________________________________________________

Susa Bobke stuurde onderstaand filmpje:

Heute ist es etwas Winter im Hause Schneewittchen . Der Herr Papa regt sich auf über mich oder die Nachbarfamilie, die auch mal ans Bufett möchte. Forrest mit dem Vater, Gump bei Mutti.

Geplaatst door Susa Bobke op Woensdag 29 januari 2020

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/02/11/het-verhaal-van-reegeit-schneewittchen-deel-5/