Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 7

Susa Bobke bericht uit de Allgäu – Duitsland

Susa Bobke bericht uit de Allgäu – Duitsland

Bij Susa Bobke in de Allgäu heeft ook de natuur haar verloop… 

Zo af en toe komt er bericht uit Duitsland van onze natuurvriendin Susa Bobke en haar pleegkind, oftewel reegeit ‘Schneewittchen’ die ze ooit als verlaten reekalfje in juni 2010 heeft geadopteerd en grootgebracht.
Daarover kun je alles lezen: “WILDSPOOR” een natuurboek …

Het is en blijft een bijzonder verhaal en daarom ook interessant om er aandacht aan te besteden, zeker ook omdat deze reegeit nu al bijna 10 jaar – na verwildering – eigenlijk gewoon bij haar in de buurt blijft.

Een appeltje voor de dorst

Vrijdag 1 april 2020 – Ondanks alle wederwaardigheden in de wereld met betrekking tot het Coronavirus, blijft de natuur in Duitsland haar gewone gang gaan. Zo ook met het ree Schneewittchen, die hier totaal geen last van heeft en haar ritme van de natuur en de seizoenen volgt. En… tussen alle beslommeringen door, komt de reegeit regelmatig een appeltje eten, die Susa Bobke voor haar aan stukjes snijdt en opvoert.

Susa Bobke met haar reegeit Schneewittchen, die geniet van het lekker appeltje - Eigen foto: Susa Bobke

Susa Bobke met haar reegeit Schneewittchen, die geniet van het lekker appeltje – Eigen foto: ©Susa Bobke

Wintervacht

De dikke wintervacht van Schneewittchen zit vol met allerlei lastige beestjes, dat is normaal in deze periode, maar binnenkort zal de mooie rood/bruine zomervacht zichtbaar worden en is zij bevrijd van deze lastige medebewoners. We hopen de ontwikkelingen met betrekking tot het ree  bij Susa Bobke te kunnen blijven volgen en u daarover verslag te doen.

Lees ook:  Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 8

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/04/14/het-verhaal-van-reegeit-schneewittchen-deel-7/