Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 157

Hubertus is inmiddels bezig om zich voor te bereiden op de bronst…

Afgelopen vrijdag 9 augustus reden Jannie en ik over de Kronkelweg om – na een mooie avond op de Hoge Veluwe – weer naar huis te  gaan, toen we plotseling in de bosrand Hubertus zagen staan.  Hij was druk bezig om zich vol te vreten aan de bladeren van de Amerikaanse eiken die daar staan. En als hij er niet goed bij kon, dan ramde hij met zijn gewei de takken tegen de grond, dat ging er zeker niet zachtzinnig aan toe, maar met veel geweld en het nodige lawaai.

Hubertus smult van de sappige eikenbladeren – Foto: ©Florus van den Berg

Hubertus smult van de sappige eikenbladeren – Foto: ©Florus van den Berg

Blijkbaar zijn de bladeren aan de overkant van de weg lekkerder – Foto: ©Florus van den Berg

Blijkbaar zijn de bladeren aan de overkant van de weg lekkerder – Foto: ©Florus van den Berg

Al etend houdt HUbertus zijn omgeving goed in de gaten – Foto: ©Florus van den Berg

Al etend houdt Hubertus zijn omgeving goed in de gaten – Foto: ©Florus van den Berg

Tenslotte

Op het moment dat wij hem daar zo bezig zagen, was het deze keer – afgezien van een enkele bezoeker – verder heerlijk rustig rondom Hubertus. Al trekt Hubertus zelf zich er volgens ons weinig van aan hoeveel publieke belangstelling hij krijgt. Want, terwijl hij zo lekker aan het smullen was van de bladeren, hield hij zijn omgeving wel goed in de gaten, maar verder merk je totaal niets aan hem en gaat hij gewoon zijn eigen gang.

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 158

______________________________________________________________________________________________________________________

Extra noot

“Ondanks alle commotie en speculaties van de laatste tijd, gaat het hert Hubertus zijn eigen weg en trekt zich echt totaal niets aan van al die ‘zogenaamde’ deskundigen, die denken dat ze er verstand van hebben. En weer anderen die op facebook en andere social media of in de pers, zich zonodig op een neerbuigende en populistische manier uit moeten laten over dit bijzondere hert en/of het Nationale Park De Hoge Veluwe”.

Het bijzondere hert 'Hubertus' op het Nationale Park De Hoge Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Het bijzondere hert ‘Hubertus’ op het Nationale Park De Hoge Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Kleine moeite

“Wij hopen in ieder geval – net als al die andere liefhebbers – nog zo lang mogelijk te kunnen genieten van dit prachtige hert en willen er anderen  via het weblog ‘de Veluwenaar’ van laten meegenieten! Mede ook daarom zouden wij tenslotte willen zeggen: ‘Beste mensen, laat een ieder in zijn/haar waarde en toon een beetje respect voor je medemens. Een kleine moeite en een groot gebaar naar elkaar en… Hubertus!”

Door: Louis Fraanje, voorzitter – Jac. Gazenbeekstichting

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/08/12/het-legendarische-hert-hubertus-deel-157/