Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 2

Susa Bobke bericht uit de Allgäu in Duitsland

Susa Bobke bericht uit de Allgäu in Duitsland

Ook in de Allgäu is het reeëbronst

Zo af en toe komt er bericht uit Duitsland van Susa Bobke en haar pleegkind, oftewel reegeit ‘Schneewittchen’ die ze ooit als verlaten reekalfje in juni 2010 heeft geadopteerd en grootgebracht.
Meer info: “WILDSPOOR” een natuurboek …

Het is en blijft een bijzonder verhaal en daarom ook interessant om er aandacht aan te besteden, zeker ook omdat deze reegeit nu al ruim negen jaar – na verwildering – eigenlijk gewoon bij haar in de buurt blijft.

En er nu dus – net als in voorgaande jaren  – een man zich aandient, in dit geval een prachtbok met een bijzonder mooi gepareld gewei met dikke stangen. Een gewei dat bij de rechterstang 4 en bij de linkerstang zelfs 5 enden telt, een ongelijke 10-ender dus, dat komt niet zo heel vaak voor bij het reewild!

Reegeit 'Schneewittchen’ probeert haar bewonderaar te stimuleren - Foto: ©Edgar Klein

Reegeit ‘Schneewittchen’ probeert haar bewonderaar te stimuleren – Foto: ©Edgar Klein

Een prachtbok met een bijzonder mooi gepareld gewei - Foto: ©Edgar Klein

Een prachtbok met een bijzonder mooi en gepareld gewei – Foto: ©Edgar Klein

Tenslotte…

Mede ook omdat er onder de bezoekers van ons weblog veel liefhebbers van het reewild zijn, blijven we in contact met Susa Bobke, want het komt niet vaak voor dat iemand een reegeit grootbrengt en dan ook nog jarenlang het wel en wee zo intensief kan blijven volgen. Dat is op z’n minst gezegd, zeer bijzonder! En zijn we blij dat de fotograaf en filmer Edgar Klein – in dit speciale geval – foto’s van de bok heeft gemaakt.
We blijven de ontwikkelingen rondom  reegeit ‘Schneewittchen’ en haar pleegmoeder Susa Bobke uit de Allgäu in Duitsland volgen!

Lees ook: Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 3

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/08/10/ook-in-de-allgau-is-het-reeenbronst/