Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 3

Susa Bobke bericht uit de Allgäu in Duitsland

Susa Bobke bericht uit de Allgäu in Duitsland

De tweeling Forrest en Gump maken het goed in de Allgäu…

Zo af en toe komt er bericht uit Duitsland van Susa Bobke en haar pleegkind, oftewel reegeit ‘Schneewittchen’ die ze ooit als verlaten reekalfje in juni 2010 heeft geadopteerd en grootgebracht.
Meer info: “WILDSPOOR” een natuurboek …

Het is en blijft een bijzonder verhaal en daarom ook interessant om er aandacht aan te besteden, zeker ook omdat deze reegeit nu al ruim negen jaar – na verwildering – eigenlijk gewoon bij haar in de buurt blijft.

Opvoeding 

De twee bokkalfjes Forrest en Gump, die in juni van dit jaar werden geboren, doen het zeer goed en vermaken zich prima bij huize Bobke in de Allgäu. De maanden na de geboorte van de tweeling was een drukke en vermoeiende tijd voor de reegeit ‘Schneewittchen’.  Niet alleen was zij dagelijks druk met het zogen van haar kroost, maar ook de bronsttijd vergde veel energie van haar.  Dus is het nu echt tijd geworden om eens aan te sterken en reserves op te bouwen voordat het winter is.

De tweeling Forrest en Gump in het weitje achter het huis - Foto: Foto: ©Susa Bobke

De tweeling Forrest en Gump in het weitje achter het huis – Foto: Foto: ©Susa Bobke

Moeder reegeit 'Schneewittchen' houdt haar kroost goed in de gaten - Foto: ©Susa Bobke

Moeder reegeit ‘Schneewittchen’ houdt haar kroost goed in de gaten – Foto: ©Susa Bobke

Blijft bijzonder

Hoe je het ook bekijkt en wat je er ook van mag vinden, het blijft gewoon bijzonder, wat Susa Bobke in al die jaren met haar pleegkind ‘Schneewittchen’ – vanaf de geboorte tot nu toe – heeft meegemaakt.  En daarbij ook het gegeven, dat deze reegeit voor een groot deel is verwilderd, maar toch steeds weer – na zoveel jaren – haar heil zoekt bij Susa Bobke.  Een relatie van mens en dier, die men gerust ‘uniek’ kan en mag noemen!

Lees ook: Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 4

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/09/26/de-twee-reekalveren-van-pleegmoeder-susa-bobke/