Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 4

Susa Bobke bericht uit de Allgäu in Duitsland

Susa Bobke bericht uit de Allgäu – Duitsland

Ook bij Susa Bobke in de Allgäu… is de winter in aantocht…

Zo af en toe komt er bericht uit Duitsland van Susa Bobke en haar pleegkind, oftewel reegeit ‘Schneewittchen’ die ze ooit als verlaten reekalfje in juni 2010 heeft geadopteerd en grootgebracht.
Meer info: “WILDSPOOR” een natuurboek …

Het is en blijft een bijzonder verhaal en daarom ook interessant om er aandacht aan te besteden, zeker ook omdat deze reegeit nu al ruim negen jaar – na verwildering – eigenlijk gewoon bij haar in de buurt blijft.

Wintervoerplaats 

Schneewittchen komt samen met haar beide zonen(reekalveren) Forrest und Gump, iedere dag bij Susa Bobke aan huis om gebruik te maken van de wintervoerplaatsen die ze bij bij haar huis heeft ingericht. De bok is ook een regelmatige bezoeker van de voerplaats en van de beide kalveren gaat de grote Gump met vader reebok op stap. Maar de wat gevoeliger Forrest hangt helemaal aan moeder Scheewittchen .

Reewild op de wildvoedering v.l.n.r Reebok, Schneewittchen en achter de tweeling – Screenshot_ Susa Bobke

Lees ook: Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 5

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje, het is niet helemaal scherp, maar geeft wel de situatie weer:

Hallo Louis,Schneewittchen ist mit ihren beiden Söhnen Forrest und Gump nun jeden Tag am Haus an der Winterfütterung. Der Vater ist auch da. Der zarte Forrest hält sich an die Mutti, der Große Gump ist mit dem Papa unterwegs.

Geplaatst door Susa Bobke op Zondag 8 december 2019

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/12/11/ook-bij-susa-bobke-is-de-winter-in-aantocht/