Bronstige edelherten met aparte camouflage!

Natuurfotograaf Jan Koops

Bronstfoto’s van edelherten met een toegevoegde waarde…

Soms krijg je zomaar wat beelden onder ogen, waarvan je meteen helemaal weg bent, een foto of een filmpje dat je ‘raakt’! En zo ging het ook met de onderstaande beelden van natuurfotograaf Jan Koops uit Apeldoorn.

Hij liet mij er onlangs enkele van zien en ik dacht direct, dit is echt apart en is ook typisch bronstgedrag van de edelherten, dat je niet iedere dag op een foto tegenkomt, dus echt iets voor de Veluwenaar!

Toen ik hem daarop aansprak, begon hij te lachen en kreeg ik als antwoord:  “Och… Louis,  ik heb ze ergens in Duitsland gemaakt en ook allemaal met een beetje geluk hoor, wat mij betreft is het prima als je er wat mee wil doen, geen enkel probleem!”

Ondanks zijn nonchalante opmerkingen, vertelde ik hem, dat zijn foto’s absoluut een toegevoegde waarde zouden hebben voor het weblog en zeker nu tijdens de ‘bronsttijd’ van de edelherten. De vele bezoekers van de Veluwenaar zullen het echt op prijs stellen, daar ben ik van overtuigd! (Zie fotoverslag hieronder…)

Twee grote jongens gebroederlijk naast elkaar, maar schijn bedriegt – Foto: ©Jan Koops

In de bronsttijd moet je als hert toch iets extra’s hebben – Foto: ©Jan Koops

En probeer je zoveel mogelijk indruk te maken op je tegenstander – Foto: ©Jan Koops

Door al die camouflage wordt het zicht er niet beter op natuurlijk – Foto: ©Jan Koops

Al met al staat het wel heel stoer – Foto: ©Jan Koops

Een schitterend ‘natuurmoment’ in een prachtige omgeving – Foto: ©Jan Koops

Copyright foto’s: ©Jan Koops uit Apeldoorn   – Lees ook: Vlammend avondrood boven Kampen

______________________________________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar onze redactie te mailen!

Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten!

Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en/of foto’s en films!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/10/10/bronstig-edelhert-met-camouflage/