Een nieuwe dag wordt geboren…

Met vlammende waaiers aan de hemel wordt de nieuwe dag aangekondigd

Niet iedere morgen is de hemel zo mooi als op die maandagmorgen de 8e oktober jl, toch zou men juist in deze tijd van het jaar en dan vooral ‘s morgens vroeg  eens wat vaker naar de hemel moeten kijken. En… vooral wanneer het nog donker is, om dan gewoon eens op je gemak ergens een rustig plekje op te zoeken om de geboorte van een nieuwe dag mee te beleven.

Om 7 uur in de morgen komt het eerste licht tevoorschijn – Foto: ©Louis Fraanje

In de wolken

In alle stilte het ‘krieken’ van de dag – letterlijk en figuurlijk – beleven, dat is zo’n fantastisch schouwspel om mee te maken, daar krijg je nooit genoeg van, tenminste ik in ieder geval niet.  Als dan het eerste morgenlicht de donkere hemel langzaam maar zeker steeds roder kleurt. En een half uur later, de windveren als enorme rode waaiers,  dit natuurlijke ‘Kunstwerk’ voltooien. Dan ben ik pas echt in de wolken!

Een half uur later is er het vlammende morgenrood boven de bossen van de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Indrukwekkend

Als kind was ik al helemaal ‘wild’ van mooie luchten en dan vooral ‘s morgens in alle vroegte, als er weer een nieuwe dag werd geboren. Dan was ik buiten in de natuur om die indrukwekkende schoonheid te mogen aanschouwen, een fantastische gewaarwording!  Het is zoiets geweldigs en het allermooiste hiervan is, dat het mij iedere keer weer opnieuw blijft verwonderen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/10/09/een-nieuwe-dag-wordt-geboren/