Noordwaarts naar Texel – Deel 34

De allereerste dag op Texel was het meteen goed raak ook…

Ondanks dat ik getroffen was door een flinke verkoudheid, zijn Fransien en ik op donderdag 31 mei toch maar weer richting Texel vertrokken.  Flink wat hoestdrank en pillen mee,  de zoute zeelucht meegerekend,  dan moest het toch zeker lukken.

Hotel De Kievit bij De Cocksdorp op Texel - Eigen ©opname

Hotel De Kievit bij De Cocksdorp op Texel – Eigen ©Foto

Eerste dag

De reis en daarbij de overtocht naar Texel, verliepen voorspoedig. En deze eerste dag op het eiland, was ook een extra dag waarbij wij een hotelkamer geboekt hadden in Hotel de Kievit aan de Hoofdweg 80 in De Cocksdorp. Het restaurant en de bar zijn ingericht in de gezellige jaren “60” sfeer. En… we hebben er in ieder geval heerlijk geslapen, een heel goed begin van onze vakantie dus!

Extra dag

Normaal komen we altijd op vrijdag aan, maar nu hadden we er een extra dagje aan vast gekoppeld. Enerzijds vanwege de drukte op vrijdag en anderzijds vanwege de gezonde zeelucht, die dan waarschijnlijk het genezingsproces – met betrekking tot mijn verkoudheid – zou kunnen versnellen.

Louis druk aan het werk achter de laptop...

Louis druk aan het werk achter de laptop…

...interieur van de hotelkamer - Foto's: ©Fransien Fraanje

…interieur van de hotelkamer – Foto’s: ©Fransien Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

 

Een grutto

Nadat we ingecheckt hadden, hebben we nog even een rondje eiland gemaakt. Eerst naar Oudeschild bij Visrestaurant Van der Star een visje wezen eten, om daarna via Den Burg langs het prachtige kerkje van Den Hoorn te rijden.  Daar werden verwelkomt door een grutto, die op één poot onophoudelijk zijn eigen naam stond te roepen. Blijkbaar was dat niet bedoelt om ons te vermaken, maar om haar jongen te waarschuwen voor eventueel dreigend gevaar. Nou… dat hoefde hij of zij  van ons niet te verwachten, want… hoewel wij in de verste verte geen jonge grutto konden ontdekken, genoten wij van deze prachtige weidevogel. En natuurlijk het eeuwenoude kerkje van Den Hoorn, dat op de achtergrond het ‘plaatje’ compleet maakte.

De roepende grutto op een heiningpaal, met op de achtergrond het kerkje van Den Hoorn - Foto: ©Fransien Fraanje

De roepende grutto op een heiningpaal, met op de achtergrond het kerkje van Den Hoorn – Foto: ©Fransien Fraanje

Paard in sloot

Zo reden wij op ons gemakje in de richting van De Cocksdorp, maar zo rustig en vredig bleef het deze avond niet, want toen we net in de buurt van het vliegveld waren, zagen we een aantal brandweerwagens en veel publiek langs de Postweg.  Daar lag een paard op zijn rug in de sloot, dat er door onbekende oorzaak in terecht was gekomen. Gelukkig lag de sloot zo goed als droog, dus leverde dat geen direct gevaar op.

Zo troffen wij het getroffen paard aan, omringd door brandweermannen - Foto: ©Louis Fraanje

Zo troffen wij het getroffen paard aan, omringd door brandweermannen – Foto: ©Louis Fraanje

Met behulp van brandslangen en touwen probeerde men het paard te bevrijden - Foto: ©Louis Fraanje

Met behulp van brandslangen en touwen probeerde men het paard te bevrijden – Foto: ©Louis Fraanje

Brandweer redt paard uit sloot - Foto: ©Marcel Winter/Texelphoto

Brandweer redt paard uit sloot en Louis (rechts) filmt het hele gebeuren – Foto: ©Marcel Winter/Texelphoto

Missie volbracht

Onder toezicht van de dierenarts trokken brandweermannen met een paar touwen en brandslangen het paard op het droge. Zo eindigde deze ‘missie’ , die begon als een klein drama, maar  – mede door de stoere brandweermannen van Texel – goed eindigde.
Het paard dat naar verluidt 38 jaar is, kwam er zonder kleerscheuren af. Na een half uur kon de brandweer weer retour kazerne, zo keerden ook wij tevreden hotelwaarts. En toen wij de volgende dag voorbij kwamen, dartelde het paard weer vrolijk in de wei. Het hele gebeuren hebben we op film vastgelegd(zie onder).

Het paard kwam er zonder kleerscheuren af. geheel rechts Fransien en Louis - Foto: ©Marcel Winter/Texelphoto

Het paard kwam er zonder kleerscheuren af,  geheel rechts staan Fransien en Louis – Foto: ©Marcel Winter/Texelphoto

Met speciale dank aan:  Marcel Winter/ TexelPhoto.nl. 

Lees ook: Noordwaarts naar Texel – Deel 35

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/06/16/noordwaarts-naar-texel-deel-34/