De koning van het Veluwse woud – Deel 3 – Slot

Een kijkje achter de schermen… 

Van Jos Hugense junior, kregen wij nog enkele foto’s  van het hert in aanbouw, die wij graag aan u willen laten zien, een meesterwerk als dit is eenmalig en mede daarom ook heel bijzonder.

Jos Hugense senior en Jos junior bij het stalen skelet van het hert in aanbouw – Foto: ©Hugense 

Het hert in een later stadium, het dier krijgt zijn contouren, maar er is nog geen haar geboetseerd – Foto: ©Hugense

Grote walvis

Nog een beter overzicht van het kunstwerk de “Grote walvis van Vlissingen”. Honderden kilo’s gesmolten rundvet, zo geconstrueerd en verwerkt dat er in de bek ruimte was voor vijf hele varkens. Een ongeëvenaarde prestatie!

Een uitsnede van het kunstwerk “De Grote Walvis” van Vlissingen – Foto: ©Hugense

Overzicht van het gehele kunstwerk “De Grote Walvis” van Vlissingen – Foto: ©Hugense

______________________________________________________________________________________________________________________

Pepermunt varkens of VVV-zwijnen

Ook kregen we nog een tweetal foto’s van vroeger – midden vijftiger jaren – toen zij met vakantie op de Veluwe waren, toegestuurd. Met de auto een Citroën 2CV AK400 hadden ze ergens onderweg op de Veluwe een ontmoeting met wilde zwijnen, nou ja… wild? Deze schooiende zwijnen langs de weg, werden ook wel ‘Pepermunt varkens’ of ‘VVV-zwijnen’ genoemd.

Moeder Hugense blijft maar liever in de auto zitten – Foto: ©Hugense

Maar… zoon Lou is blijkbaar niet zo bang uitgevallen – Foto: ©Hugense

Ter aanvulling:

Zoon Kees Hugense overleed op 26 februari 2013 hij werd 62 jaar.  Jos Hugense senior overleed op 10 november 2015 hij werd 95 jaar oud. Hij bezocht Het Nationale Park de Hoge Veluwe zestig jaar lang met zijn vrouw en kinderen en later ook met zijn kleinkinderen. Het gebied en vooral de dieren die er leven hadden een speciale plaats in zijn hart!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Met dank aan de Zeeuwse familie Hugense uit Domburg.   

 Lees ookVeluwenaars en Zeeuwen in verbondenheid!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/12/25/koning-veluwse-woud-deel-3-slot/