Abnormale reebokken – Deel 2

Een reebok met een ‘twee in één’ gewei, is wel een heel bijzondere verschijning

Hadden we in de vorige aflevering een reebokje met één geweistang op de kop, wat we al heel apart vonden, op zaterdag 9 juni 2010 kreeg ik een reebok met een ‘twee in één’ gewei voor de lens. Wel een hele aparte verschijning tussen de bomen van het Veluwse bos.

Toendertijd had ik wel zoiets van, daar moet ik wel wat mee doen, maar door allerlei omstandigheden gaat het dan toch op de lange baan.  Nu, na ruim zeven jaar komen de beelden en herinneringen mij weer glashelder voor de geest. Het is net als bij een jager, die thuis voor zijn trofeeën staat te memoreren, die heeft – volgens mij – precies hetzelfde.

Een twee in één gewei, dat is wel heel bijzonder – Foto’s: ©Louis Fraanje

Van opzij valt het niet direct op…

– Foto’s: ©Louis Fraanje

De bok staat mij even aan te staren en blaft – Foto: ©Louis Fraanje

Kerngezond

Het was in de vroege ochtend zo rond de klok van 7.00 uur en in eerste instantie geloof je je ogen niet, want toen de bok overdwars stond, viel het eigenlijk helemaal niet zo op. Verder kon ik ook geen aparte dingen ontdekken bij deze bok, hij zag er kerngezond uit. Zijn vacht glom als een spiegel en was hij klaarblijkelijk helemaal klaar voor de ‘reeënbronst’ die voor de deur stond. De beelden spreken voor zich en ik moet zeggen, dat ik mij nog steeds verwonder als ik ze zit te bekijken, wat een ‘abnormale’ reebok, maar wel heel apart!

Van achteren is het nog duidelijker te zien – Foto: ©Louis Fraanje

Het blijft bijzonder…

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

Nog een laatste blik en weg was hij… – Foto: ©Louis Fraanje

Aparte spelingen van de natuur

Bij deze ene ontmoeting is het gebleven, want daarna heb ik de bok helaas niet meer gezien, het leek wel of hij van de aardbodem was verdwenen. Dat is dan wel weer jammer, want je wilt toch graag weten hoe het verder gaat met zo’n aparte jongen, helaas dus! Maar… we blijven zoeken in de archieven en… wie weet? Het is net zoiets als een filatelist(postzegelverzamelaar), die weg is van ‘misdrukken’, zo ben ik altijd op zoek naar aparte dingen in de natuur, waarbij het anders gaat dan anders! Het hangt er dus ook een beetje vanaf, hoe snel ik weer wat unieks kan terugvinden in mijn foto-archief, voor er weer een volgend deel gepubliceerd gaat worden!

Lees ook: Abnormale reebokken – Deel 3

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/11/11/abnormale-reebokken-deel-2/