Pestvogels in de sneeuw

Natuurfotografe Ina Hendriks- Schaafsma – ©Eigen foto

Natuurfotografe Ina Hendriks- Schaafsma – ©Eigen foto

Geluksmomenten op een winterse morgen in Barneveld

Een dinsdagmorgen jl. was ik in Barneveld in de buurt van het Tenniscentrum bij de Barneveldse Beek, om daar de pestvogels te fotograferen. Gerrit de Graaff maakte daar al melding van op het weblog Lees meer >>

Tussen al de natuurliefhebbers en fotografen, die ook voor deze prachtige vogels gekomen waren, ontdekte ik Louis Fraanje van de Jac. Gazenbeekstichting.

Hij was namelijk ook naar Barneveld gekomen om deze prachtige vogels op de gevoelige plaat vast te leggen, zoals hij het altijd zo mooi kan zeggen.

Eerste prijs

Onwillekeurig raakten wij aan de praat over de natuurfotografie en ik vertelde hem heel trots dat ik in november 2016 nog een 1e prijs had gewonnen. Dat was bij de Fotowerkgroep van het IVN-Barneveld. Zij hadden een clubwedstrijd georganiseerd, waarvoor foto’s ingestuurd konden worden, met als thema; landschap, macro, bloemen, vogels en zoogdieren, De clubleden konden al deze foto’s beoordelen met punten en zo kwamen er verschillende prijzen uit.

Natuurkenner en fotograaf Gerrit de Graaf is toen gevraagd om uit deze foto’s een ‘overall’ winnaar uit te kiezen en dat is toen de foto van de Gele Kwikstaart op de tulp geworden.Het was één van de foto’s van de Gele Kwikstaart, die ik al eens eerder op het weblog De Veluwenaar heb laten zien. Louis feliciteerde me en vroeg, hoe ik nu hier weer verzeild was geraakt,

De winnende foto van de Gele Kwikstaart op een gele tulp - - Foto: ©Ina Hendriks- Schaafsma

De winnende foto van de Gele Kwikstaart op een gele tulp – – Foto: ©Ina Hendriks- Schaafsma

Vlakbij huis

Dat was niet zo moeilijk, normaal gesproken reis ik heel het land door, als ik weet dat er ergens pestvogels zitten, maar nu had ik het geluk dat ze op nog geen 200 meter van mijn huis af zaten. Toen ik wat foto’s aan hem liet zien van eerdere ontmoetingen met deze vogel en afgelopen zondagmorgen een aantal mooie geluksmomenten in de sneeuw de revue liet passeren, was hij helemaal lyrisch.

“Die zou je eigenlijk op de weblog moeten zetten, want ik weet zeker dat er heel veel mensen zullen zijn, die – net als ik – deze pestvogels in de sneeuw en daarbij die rode bessen met hun witte hoedjes, met een ‘dikke tien’ zullen waarderen!” aldus Louis Fraanje. Nou bij deze dan!

Een pestvogel hapt eens lekker van de rode bessen in de sneeuw – Foto: ©Ina Hendriks- Schaafsma

Buitenkansje

Ja, ik blijf het ontzettend mooie vogels vinden, ondanks dat ze hun naam niet mee hebben, maar dat is iets waar je gewoon niet aan moet denken. Dit buitenkansje zo vlak bij huis, laat je dan natuurlijk zeker niet zomaar onbenut. En dat ik niet de enige was die interesse toonde voor de pestvogels, bleek ook de afgelopen dagen wel weer. Daarnaast ben ik ook best nieuwsgierig hoe de foto’s van Louis zijn geworden, maar daar zal hij ongetwijfeld binnenkort wel iets over schrijven en laten zien op het weblog!

Even ‘mooi zitten’ voor de fotograaf, een ‘cool’ moment – Foto: ©Ina Hendriks- Schaafsma

Hartelijke groeten: Ina Hendriks- Schaafsma uit Barneveld

____________________________________________________________________________________________________

Uw Natuurmoment…

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen natuurlijk daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/02/16/pestvogels-in-de-sneeuw/