Bloemenpracht en kleurrijke vogel als buren

Prachtig initiatief van de agrariërs en overheid

Op steenworp afstand van de woning, waar Barnevelder Jan van Uffelen woont, ligt een maisakker, met daarnaast een flinke strook met wilde bloemen. De mais is er inmiddels af maar de bloemenrand bloeit uitbundig door. De hoogste bloemenstruik die hij heeft opgemeten en is 2.90 meter hoog. De prachtige beelden spreken voor zich!

bloemenrand-weiland-de-vaarst-1

Bloemenpracht aan de rand van de akker – Foto: ©Jan van Uffelen

bloemenrand-weiland-de-vaarst-2

De braakliggende akker steekt schril af bij de kleurrijke berm – Foto: ©Jan van Uffelen

bloemenrand-weiland-de-vaarst-3

Een prachtig overzicht van de braakliggende akker – Foto: ©Jan van Uffelen

Gonzende bijen

Prachtig initiatief van de agrariërs en overheid om deze randen aan te leggen. Het gonst van de bijen e.d. en de hele buurt geniet er al een paar jaar van. Vorig jaar ging het zelfs tot diep in november door.

Lees ook: Laatbloeiers langs de akkers

********************************************************************************************************************************************

IJsvogel kwam langs

Zaten Jan van Uffelen en zijn vrouw net aan de maaltijd, komt plotseling de ijsvogel aanvliegen en gaat op een tak van een struik in de houtwal zitten. Een beetje ver weg, om hem/haar goed in beeld te krijgen, maar even later duikt zij in het water van het vennetje en komt met een visje in de snavel naar boven. Op de leuning van een tuinstoel, ging zij nu ook uitgebreid aan de maaltijd. Dat het een vrouwtje was, kon je zien aan de oranje ondersnavel.

Het verschil in man en vrouw ijsvogel is slechts één aspect. Namelijk het vrouwtje heeft een oranje ondersnavel, in tegenstelling tot de man!

ijsvogel-1-bw

De ijsvogel op een tak in de houtwal – Foto: ©Jan van Uffelen

ijsvogel-2

Opeens zat zij wat dichterbij op het terras – Foto: ©Jan van Uffelen

Bekijk ook het filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/10/19/bloemenpracht-naast-braakliggende-maisakker/