Henk Vreekamp omgekomen bij ‘gruwelijk ongeval’ in Epe

EBmMBDpD

Dr. Henk Vreekamp (1943-2016) – Eigen foto

Gruwelijk ongeval

EPE – Op het St. Martinusplein in Epe is maandagmiddag rond drie uur de ons zeer bekende en bevriende dominee Henk Vreekamp(72) om het leven gekomen en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding. Een woordvoerder van de brandweer: „Een ‘gruwelijk ongeval’.”

De politie meldt in een verklaring ,,dat een personenauto even voor drie uur door nog onbekende oorzaak tegen het gemeentehuis reed. Hierbij raakte de auto een voorbijganger, die door de aanrijding om het leven kwam. De bestuurster van de auto raakte gewond.’’

Dramatisch ongeval’
Burgemeester Hans van de Hoeve van Epe sprak van een ‘dramatisch ongeval met twee slachtoffers en verschillende getuigen’. Hij heeft inmiddels contact gehad met familie van het dodelijke slachtoffer en zijn medeleven betuigd.

Bestuurster onwel

Volgens een ooggetuige was de bestuurster van de auto onwel geworden en vlak voor de deur van supermarkt Albert Heijn de macht over het stuur verloren. Ze kwam vervolgens tegen het gemeentehuis tot stilstand. De man zat daar tussenin. Hulpverleners waren zeer snel ter plaatste en ook cirkelde enige tijd een traumahelikopter boven het centrum van Epe. Het dodelijke slachtoffer werd onmiddellijk verborgen onder een doek en het toegestroomde publiek werd aan diverse kanten op afstand gehouden met rood-witte linten.

foto-internet

Henk Vreekamp

Slachtofferhulp

De officier van dienst van de brandweer kon vlak na het ongeval geen uitsluitsel geven over de identiteit van de slachtoffers en over de toedracht van het ongeval. „Het is een gruwelijk ongeluk. Een auto is tegen de gevel van het gemeentehuis aan gereden. Een persoon is tussen de auto en de gevel gekomen en overleden. De bestuurder van de auto is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Aan personen die het ongeluk hebben zien gebeuren is direct slachtofferhulp aangeboden.”

Een groot man is van ons heengegaan

Dr. Henk Vreekamp(72), emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland, was een bekende theoloog die veel schreef over het Jodendom. Ook publiceerde hij diverse boeken over de verhouding van het Jodendom, christendom en heidendom in Noord-Europa en vele anderen. Lees: Henk Vreekamp

Zijn vriend Louis Fraanje: “Wij hebben altijd met veel genoegen onder zijn gehoor vertoefd, op zijn geheel eigen eenvoudige manier, kon hij het geloof zichtbaar maken voor jong en oud. Henk Vreekamp was een groot man met veel kennis van zaken, maar verstond ook de kunst om de dingen ‘kinderlijk’ eenvoudig uit te leggen.

Vanaf onze allereerste ontmoeting op het Kootwijkerzand in 1996 was er een klik, die leidde tot een jarenlange vriendschap en wederzijds respect. De vele gesprekken over het leven op de Veluwe, de oude Veluwenaren en hun geloof, och er waren zoveel raakvlakken. Mede daarom is het zo onwerkelijk allemaal, dit abrupte einde van zijn leven, dit is niet te bevatten. We zullen hem zeer zeker missen!”, aldus zijn vriend Louis Fraanje.

Wij wensen zijn vrouw Marjo, de kinderen en kleinkinderen, broers en zussen en verder familie alsmede de directe buurtjes de familie Dalhuisen, heel veel sterkte toe.

Meer lezen: Epe Nieuws

___________________________________________________________________________________________

Lees ook: Indrukwekkende uitvaartdienst Henk Vreekamp

___________________________________________________________________________________________

Lees ook:  Dr. Henk Vreekamp: predikant met visie

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2016/03/01/tragich/