1940 – Markante Veluwenaar Roel van Drenth overleden – 2024

VOORTHUIZEN-OVERLIJDENSBERICHT

De ons zo bekende Veluwenaar en oud-Barnevelder Roel van Drenth(83), is van ons heengegaan.
Roel en ook zijn vrouw Carla, waren oude bekenden van ons en hoewel zij al een tijdlang in Voorthuizen woonden, ontmoeten wij hen nog regelmatig tijdens het winkelen in Barneveld.

Het ruime hemelrond

Het was altijd een ‘blij’ weerzien als we Roel en Carla in het dorp tegenkwamen, oude herinneringen werden met een glimlach besproken, maar ook Gods woord werd genoemd, dat ontbrak nooit.
Vooral de bekende Psalm 19 : 1. “Het ruime hemelrond…” kwam vaak ter sprake, omdat Roel vond, dat dit wel heel mooi bij mij als natuurliefhebber paste, geweldig toch!
Hij was iemand die de dingen vaak heel direct en recht voor zijn raap kon zeggen, soms kwam dat weleens wat bot over, maar het was goed bedoeld en ondanks dat, begrepen we elkaar.

In de Oude Kerk te Barneveld na het zingen met Gert Schaap en Roek en Carla van Drenth  - Foto: ©Familie Fraanje

In de Oude Kerk te Barneveld na het zingen met Gert Schaap en Roek en Carla van Drenth  – Foto: ©Familie Fraanje

Zingen

Op de Oud Veluwse Markt in Barneveld tijdens het bekende zanguurtje in de Hervormde Kerk, zongen Fransien en ik samen met zijn vrouw Carla en uiteraard Gert Schaap, de bekende psalmen en liederen uit volle borst mee. Daarna na afloop van het zingen, natuurlijk even gezellig napraten onder het genot van een ‘bakkie’ koffie.
En onlangs nog op de Mannenzangavond in Voorthuizen liet Roel zich als koorlid (1e tenor) niet onbetuigd.
De lofzang ter ere van die grote God gaande houden, dat was ook Roel – letterlijk en figuurlijk – op zijn lijf geschreven!

Voorgegaan

Wie had gedacht, dat hij al zo plotseling door een noodlottig ongeval van ons heen zou gaan, zijn heengaan heeft aan dit alles een einde gemaakt, we zullen hem zeker missen en ook veel anderen die Roel goed gekend hebben. Hij is de zoveelste op rij die ons is ontvallen en die ons is ons voorgegaan op de weg, die ook wij eens zullen moeten gaan, niemand uitgezonderd!

Wij wensen zijn vrouw Carla, kinderen, kleinkinderen, familie en allen die hij lief had, heel veel sterkte en Gods nabijheid toe!🙏❤

De dankdienst meebeleven kan hier:   kerkomroep.nl/#/kerken/10557

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/02/23/1940-markante-veluwenaar-roel-van-drenth-overleden-2024/