Verjaardagsfeest vol herinneringen

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Mooie en dierbare herinneringen die je niet vergeet…

Vandaag op zaterdag 24 februari 2024, viert mijn oudste zus Hennie Bettink- Fraanje haar 87e verjaardag, wat een zegen! Hoewel zij toch best wel wat ouder is dan ons, (we verschillen bijna 13 jaar met elkaar in leeftijd)  heeft ze van kleins af aan – als een soort tweede moeder – opgetrokken.met ons als broers en zussen.
Vandaar ook dat wij blij zijn dat we in redelijke gezondheid dit heuglijke feit – ondanks alle wederwaardigheden in het leven – met haar mogen vieren!

Mooie ontmoeting

Naast de vele herinneringen, zal ik ook deze mooie ontmoeting op zaterdagavond 25 april 2015 nooit vergeten, toen Fransien en ik hen tegenkwamen in het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar ze destijds ook regelmatig een bezoekje brachten.
Zo’n spontane ontmoeting is altijd erg leuk en ongedwongen, vooral ook omdat zij beiden echte natuurliefhebbers waren en ondanks het leeftijdsverschil, is de band heel hecht, datzelfde goldt uiteraard ook voor mijn inmiddels overleden zwager Henk Jan, een Veluwenaar in hart en nieren!

Een mooie ontmoeting op Het Nationale Park De Hoge Veluwe in 2015 – Foto: ©Fransien Fraanje

Een mooie ontmoeting op Het Nationale Park De Hoge Veluwe in 2015 – Foto: ©Fransien Fraanje

Weduwe

Helaas is haar geliefde man en onze zwager Henk Jan Bettink, vorig jaar op 24 januari 2023 op 84 jarige leeftijd overleden. Een groot gemis als je zo’n 66 jaar samen bent geweest en lief en leed met elkaar gedeeld hebt. Dat gemis betreft natuurlijk ook haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, dat moge duidelijk zijn en ook wij missen hem.

Lege plek

Weer een ‘lege’ plek erbij in ons aller leven, maar de dierbare herinneringen aan hen die ons ontvielen, zullen blijven voortduren in onze gedachten.
Tegelijkertijd is het ook een roepstem, hoe je over het leven denkt en dat is voor een ieder heel persoonlijk, maar hier wordt je als mens heel duidelijk gewezen op het feit, dat het leven hier op deze aarde eindig is!

Mijn oudste zus Hennie met ons in de Nieuwstraat te Barneveld omstreeks 1953 – Fotoarchief: ©Louis Fraanje

Mijn oudste zus Hennie met ons in de Nieuwstraat te Barneveld omstreeks 1953 – Fotoarchief: ©Louis Fraanje

Terugblik

Op bovenstaande (omstreeks 1953) staat mijn oudste zus Hennie(midden) en mijn oudere zus Betsie(links), geheel rechts op de foto sta ikzelf. Wij staan hier op de splitsing van de Nairacstraat en Nieuwstraat, met op de achtergrond de woning van Mandenmaker Pothoven, die zelf links naast de deuropening staat. Deze woning was onderdeel van een heel rijtje huizen, die later zijn afgebroken voor de nieuwbouw van de Koninklijke BDU.
Mooie en dierbare herinneringen die je niet vergeet en mede daarom dan ook – naast alle andere – deze extra felicitatie en daarbij Gods zegen toegewenst!

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/02/24/verjaardagsfeest-vol-herinneringen/