Afscheid nemen van iets, betekent… ruimte maken voor iets anders!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Om over na te denken… of juist te bemoediging!

“Afscheid nemen van iets, betekent… ruimte maken voor iets anders!”

Het voortdurend in de spiegel kijken en je ook telkens weer afvragen waarom je iets doet of laat, is een goede traditie, maar zoals alles in het dagelijkse leven, zijn ook tradities aan veranderingen onderhevig.

Volg je hart

Soms is het helemaal niet zo verkeerd om je hart te volgen, ook al ben je nog zo gewend om alles met je verstand te doen.  In onze overgeprogrammeerde regelmaatschappij lijkt zoiets bijna onmogelijk, omdat het zo onvoorspelbaar kan zijn, maar dat is nou juist het interessante hier aan, het brengt je soms op totaal andere wegen als dat je gepland had en dan gaat er echt een ‘wereld’ voor je open!

"Afscheid nemen van iets, betekent... ruimte maken voor iets anders!" - Tekst en foto: ©Louis Fraanje

“Afscheid nemen van iets, betekent… ruimte maken voor iets anders!” – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Verandering 

Het spreekwoord zegt niet voor niets: “Verandering van spijs doet eten!” Dat wil trouwens niet zeggen dat je alle spijs moet eten, maar dat je wisselt van spijs.  Want… smaken verschillen en dat is een duidelijk gegeven, wat de ene mens bijvoorbeeld heel erg lekker vindt, kan bij de ander soms erg onsmakelijk overkomen.
Soms hebben de dingen gewoon wat meer tijd nodig om er aan te wennen, gun jezelf die tijd, want het is prima om met je tijd mee te gaan, maar laat het ten allen tijde een keuze zijn en absoluut geen dwang!

Vruchtbaarheid

Datzelfde zie je eigenlijk ook in de natuur gebeuren, het wisselen der seizoenen is daar een mooi voorbeeld van en dat geldt bijvoorbeeld ook voor het verbouwen op je akker of in je tuin, waarbij het juist goed is voor de ondergrond om niet altijd hetzelfde gewas op dezelfde akker te verbouwen. Want… dat zorgt alleen maar voor verarming, in plaats van vruchtbaarheid!

Persoonlijk

Wat ik persoonlijk in al die jaren geleerd heb, bij alle veranderingen in mijn leven, dat is vasthouden aan wat je van die grote Schepper hebt ontvangen en Hem alle eer blijven geven, daar verandert niets aan. Want Hij zal uiteindelijk de grote Overwinnaar zijn en Alles in Allen, daarbij vallen alle ‘aardse’ dingen in het niet, dan zal blijken hoe vergankelijk dit allemaal is.

Belofte

En vergeet niet, dat het ‘duister’ er op uit is om Gods kinderen tot afvalligheid te bewegen, dat zij de Heere in de steek laten en daardoor de ‘kroon’(krans) te missen die Christus belooft aan wie Zijn Woord bewaren en Zijn Naam niet verloochenen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/02/21/afscheid-nemen-van-iets-betekent-ruimte-maken-voor-iets-anders/