Vroege vogels in de kijker

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Buiten bij de vogels in het veld…

Onlangs waren wij in de vroege morgen aan het zwerven door het open veld. Allereerst kwam er een koppel grauwe ganzen laag over ons heen vliegen een maakte een landing in een nabijgelegen rietkraag.

Even verderop ontdekten wij een haas, die bezig was zijn toilet te maken, met op steenworp afstand een prachtige fazantenhaan. Toen de haas ons in de smiezen kreeg, ging deze er als een ‘haas’ vandoor, even later gevolgd door de fazantenhaan.

Een koppel grauwe ganzen maakt een landing in een nabijgelegen rietkraag - Foto: ©Louis Fraanje

Een koppel grauwe ganzen maakt een landing in een nabijgelegen rietkraag – Foto: ©Louis Fraanje

Een haas, die bezig was zijn toilet te maken, met op steenworp afstand een prachtige fazantenhaan - Foto: ©Louis Fraanje

Een haas, die bezig was zijn toilet te maken, met op steenworp afstand een prachtige fazantenhaan – Foto: ©Louis Fraanje

Het echtpaar knobbelzwaan met erachter de grote zilverreiger - Foto: ©Louis Fraanje

Het echtpaar knobbelzwaan met erachter de grote zilverreiger – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Tot slot zagen we ergens achteraf in een sloot tussen de weilanden een echtpaar knobbelzwaan, die wat heen en weer zwommen om af en toe wat eetbaars van de bodem op te diepen.
Direct erachter was een grote zilverreiger druk doende om ook zijn of haar kostje bij elkaar te scharrelen, wat een verschil in gedrag met dat van de knobbelzwanen, de grote zilverreiger is een echte zenuwenlijder.

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/02/20/vroege-vogels-in-de-kijker/