Oudejaarsdienst met het gedicht “Even…”

Oudejaarsdienst met ds. D.G.R.A. Gert Beekman in de Bethelkerk te Ede

Gisteravond zondag 31 december jl.  mocht ik voorafgaand aan de Eredienst, het gedicht ‘Even’ waarover ik eerder al iets op ons weblog had gepubliceerd, op het podium voorlezen. Meer op ons weblog: Even…

 Louis Fraanje tijdens zijn voordracht van het gedicht "Even..." - Foto: ©Screenshot Bethelkerk

Louis Fraanje tijdens zijn voordracht van het gedicht “Even…” – Foto: ©Screenshot Bethelkerk

Preek 

Een emotionele oudejaarsdienst waarbij Beekman zijn Schriftlezing deed uit Spreuken 14: 10-14 (HSV) “Het hart kent zijn eigen bitterheid…”.
De woorden vreugde en verdriet liepen als een rode draad door zijn preek en dat wij terugkijken op het afgelopen jaar, waarbij er veel vragen misschien onbeantwoord blijven, maar dat God ons niet uit het oog verliest, want Hij waakt over ons.”
Een terugblik op de wereld van toen en nu, waarin misschien veel slechte dingen gebeurd zijn, maar ook heel veel goede en mooie dingen waren. Een preek die je raakt en waar je als luisteraar echt door bemoedigd wordt!

Dominee D.G.R.A. Gert Beekman tijdens de Oudejaarsdienst - Foto: ©Screenshot Bethelkerk

Dominee D.G.R.A. Gert Beekman tijdens de Oudejaarsdienst – Foto: ©Screenshot Bethelkerk

Zingen

Het zingen werd in deze oudejaarsdienst net als vanmorgen weer op meesterlijke wijze begeleid door onze organist Erik van Veldhuizen. Waarbij vooral het laatste lied uit het Liedboek gezang 392: 1, 2, 3 en 5 – ‘Blijf mij nabij, wanneer het duister daalt’ bij ons veel emotionele herinneringen opriep!
Deze dienst terugkijken kan: https://kerkdienstgemist.nl/…/recording/170403840001907

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/01/01/oudejaarsdienst-met-het-gedicht-even/