Er ligt weer een heel nieuw jaar voor ons!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Een dierbaar en waardevol moment om het nieuwe jaar mee te beginnen!

Niet iedere morgen is de hemel zo mooi als destijds op die maandagmorgen de 8e oktober in 2018, toch zou men juist in deze tijd van het jaar en dan vooral ‘s morgens vroeg eens wat vaker naar de hemel moeten kijken. En… vooral wanneer het nog donker is, om dan gewoon eens op je gemak ergens een rustig plekje op te zoeken om de geboorte van een nieuwe dag mee te beleven. Dat zijn nou juist die dierbare en waardevolle momenten om de dag mee te beginnen en… ook dit nieuwe jaar!

Met vlammende waaiers aan de hemel wordt een nieuwe dag aangekondigd - Foto: ©Louis Fraanje

Met vlammende waaiers aan de hemel wordt een nieuwe dag aangekondigd – Foto: ©Louis Fraanje

In de wolken

In alle stilte het ‘krieken’ van de dag – letterlijk en figuurlijk – beleven, dat is zo’n fantastisch schouwspel om mee te maken, daar krijg je nooit genoeg van, tenminste ik in ieder geval niet. Als dan het eerste morgenlicht de donkere hemel langzaam maar zeker steeds roder kleurt en een tijdje later, de windveren als enorme rode waaiers, dit natuurlijke ‘Kunstwerk’ voltooien, dan ben ik pas echt in de wolken!

Er ligt weer een heel nieuw jaar voor ons – Foto: ©Fransien Fraanje

Er ligt weer een heel nieuw jaar voor ons – Foto: ©Fransien Fraanje

Indrukwekkend

Als kind was ik al helemaal ‘wild’ van mooie luchten en dan vooral ‘s morgens in alle vroegte, als er weer een nieuwe dag werd geboren. Dan was ik buiten in de natuur om die indrukwekkende schoonheid te mogen aanschouwen, een fantastische gewaarwording! Het is zoiets geweldigs en het allermooiste hiervan is, dat het mij iedere keer weer opnieuw blijft verwonderen. Mede daarom ook alle eer en dank aan die Grote Schepper van dit alles!

Hopelijk ook een Gelukkig Nieuwjaar voor de moeflons op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Hopelijk ook een Gelukkig Nieuwjaar voor de moeflons op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Moeflons

Tenslotte wil ik vanaf de Veluwe, u allen een heel gelukkig, gezond en voorspoedig 2024 en daarbij Gods zegen toewensen, met liefde en begrip voor elkaar, dan kan het een goed jaar worden.
En… als laatste wens en ik blijf het gewoon herhalen, hoop ik dat het ook een Gelukkig Nieuwjaar wordt voor de moeflons op de Veluwe, zij moeten blijven!

Als je een beetje dierenliefde in je lijf hebt, dan kan het niet anders of je voelt ook een bepaalde liefde voor dit prachtige wilde haarschaap de moeflon en dan kun je er grote moeite mee hebben, dat ze vogelvrij verklaard en zomaar zonder meer afgeslacht worden. Dat soort dingen doen mij als natuur- en dierenliefhebber echt pijn.
Laten wij er dan met z’n allen voor zorgen dat de moeflon behouden blijft in Nederland en dat er naar een oplossing wordt gezocht, voordat het te laat is!

Louis Fraanje, voorzitter Jac. Gazenbeekstichting

*******************************************************************************************************************************

Help mee met Vereniging De Moeflon

Een vereniging die zich ook zorgen maakt over het het lot van de deze prachtige en nuttige dieren is Vereniging De Moeflon.
Door lid te worden van deze vereniging, kunt ook u bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland door het handhaven en uitbreiden van de moeflonpopulatie. Een lidmaatschap kost maar € 5,- per kalenderjaar. –

Meer info:   Vereniging De Moeflon

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/01/02/er-ligt-weer-een-heel-nieuw-jaar-voor-ons/