Moeflon moet behouden blijven!

Help mee de moeflon te behouden…

Het is toch onbestaanbaar dat dit prachtige dier niet meer welkom is in Nederland en in het bijzonder op de Veluwe, nog erger is het dat zijn grootste vijand de wolf, zo zwaar beschermd wordt, dat het erop lijkt alsof er geen andere dieren bestaan, of mogen bestaan.

Beklemmend gevoel

Al deze gedachten geven een beklemmend gevoel, als je weer eens ‘oog in oog’ sta met een aantal prachtige moeflonrammen, zoals wij onlangs weer eens konden ervaren. Weliswaar in een omrasterd natuurgebied, maar toch… er wordt tenminste aandacht aan de dieren geschonken en voor gezorgd, zodat ze niet ‘genadeloos’ opgevreten worden door de wolf.

Moeflons moeten blijven! - Tekst en foto’s: ©Louis Fraanje

Help mee moeflons moeten blijven! – Tekst en foto’s: ©Louis Fraanje

Vogelvrij

Als je een beetje dierenliefde in je lijf hebt, dan kan het niet anders of je voelt ook een bepaalde liefde voor dit prachtige wilde haarschaap de moeflon en dan kun je er grote moeite mee hebben, dat ze vogelvrij verklaard en zomaar zonder meer afgeslacht worden. Dat soort dingen doen mij als natuur- en dierenliefhebber echt pijn.
Laten wij er dan met z’n allen voor zorgen dat de moeflon behouden blijft in Nederland en dat er naar een oplossing wordt gezocht, voordat het te laat is!

Help mee met Vereniging De Moeflon

Een vereniging die zich ook zorgen maakt over het het lot van de deze prachtige en nuttige dieren is Vereniging De Moeflon.
Door lid te worden van deze vereniging, kunt ook u bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland door het handhaven en uitbreiden van de moeflonpopulatie. Een lidmaatschap kost maar € 5,- per kalenderjaar. –

Meer info:   Vereniging De Moeflon

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/11/25/moeflon-moet-behouden-blijven-2/