Waardevolle moeflons behouden!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Buiten in bos en veld…

Hoe mooi is het niet om de moeflons in de Veluwse natuur tegen te komen en oog in oog te staan met deze schitterende dieren.
Zoals het viertal op de foto in de late namiddagzon op de heide, een ooi met haar lam en daarnaast een oude en jonge moeflonram, dat is toch geweldig!

In woord en beeld

Met onze foto’s en verhalen, die we regelmatig over de moeflons hebben gepubliceerd en nog steeds zullen blijven doen, willen wij eigenlijk laten zien, dat de moeflon niet alleen een zeer nuttig en prachtig dier is, maar nog veel meer dan dat. Een dier dat zich al meer dan honderd jaar bewezen heeft als zijnde een duurzame aanvulling op het Veluwse wild! That’s it, niks meer en niks minder!

Het viertal op de foto in de late namiddagzon op de heide - Foto: ©Louis Fraanje

Het viertal op de foto in de late namiddagzon op de heide – Foto: ©Louis Fraanje

Waardevol

Wij proberen hiermee ons juist sterk te maken voor deze nuttige dieren in onze Veluwse natuur, in plaats van ze gewoon te laten uitmoorden. Hoelang blijven we nog de andere kant opkijken?
Laten we er liever met z’n allen voor gaan zorgen, dat deze WAARDEVOLLE dieren zoals oa, de moeflon, behouden blijven voor de toekomst, voordat het te laat is!

Door de wolf half aangevreten moeflonram - Foto: ©Jolanda Dekker

Door de wolf half aangevreten moeflonram – Foto: ©Jolanda Dekker

Vogelvrij

Als je een beetje dierenliefde in je lijf hebt, dan kan het niet anders of je voelt ook een bepaalde liefde voor dit prachtige wilde haarschaap de moeflon en dan kun je er grote moeite mee hebben, dat ze vogelvrij verklaard en zomaar zonder meer afgeslacht worden. Dat soort dingen doen mij als natuur- en dierenliefhebber echt pijn.
Laten wij er dan met z’n allen voor zorgen dat de moeflon behouden blijft in Nederland en dat er naar een oplossing wordt gezocht, voordat het te laat is!

*******************************************************************************************************************************

Help mee met Vereniging De Moeflon

Een vereniging die zich ook zorgen maakt over het het lot van de deze prachtige en nuttige dieren is Vereniging De Moeflon.
Door lid te worden van deze vereniging, kunt ook u bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland door het handhaven en uitbreiden van de moeflonpopulatie. Een lidmaatschap kost maar € 5,- per kalenderjaar. –

Meer info:   Vereniging De Moeflon

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/11/25/waardevolle-moeflons-behouden/