Noordwaarts naar Texel Deel 126

Buitenleven bij de vogels op Texel…

Dag 8 – Zingende grasmus in de rode Meidoorn

Op een avond was Fransien in de buurt van Den Hoorn, een prachtige roodbloeiende Meidoorn aan het fotograferen, toen er plotseling een vogeltje bovenin de struik ging zitten en het op een zingen zette.

De prachtig bloeiende rode Meidoorn - Foto: ©Fransien Fraanje

De prachtig bloeiende rode Meidoorn – Foto: ©Fransien Fraanje

Grasmus

Het bleek de grasmus te zijn en het mag dan misschien een onopvallend vogeltje zijn, maar als je hem eenmaal in de lens heb gevangen en gezien hebt hoe behendig hij zich tussen de takken van een struik voortbeweegt, dan krijg je zeker respect voor deze kleine vogel. Tel daar dan ook nog even zijn mooie lied bij op, nou… dan vergeet je hem nooit meer.

De vrolijk zingende grasmus boven in de Meidoorn - Foto: ©Fransien Fraanje

De vrolijk zingende grasmus boven in de Meidoorn – Foto: ©Fransien Fraanje

We hebben de grasmus dan ook een tijdje vol bewondering zitten te observeren - Foto: ©Louis Fraanje

We hebben de grasmus dan ook een tijdje vol bewondering zitten te observeren – Foto: ©Louis Fraanje

Bewondering

Fransien en ik hebben hem dan ook een tijdje vol bewondering zitten te observeren in de roodbloeiende Meidoorn, totdat hij tussen de takken verdween.
Tjonge wat hebben we genoten van dit miniconcert in de avond op Texel!

**********************************************************************************************************************************

Weer naar huis  –  Sailing home

Ik heb het al wel vaker gezegd, dat aan alle goede dingen altijd weer een einde komt, zo ook aan deze fantastische week op het ons zo geliefde Waddeneiland Texel. Het is niet anders en het is goed zo, want… we hebben het reuze naar ons zin gehad, heel veel mooie dingen gezien en van genoten.
Alles bij elkaar mogen we absoluut niet mopperen en… wie weet tot ziens!

Een soort van afscheid, waarbij in gedachten ons het bekende lied: "Sailing home" van Piet Veerman in de oren klinkt - Foto: ©Fransien Fraanje

Een soort van afscheid, waarbij in gedachten ons het bekende lied: “Sailing home” van Piet Veerman in de oren klinkt – Foto: ©Fransien Fraanje

Nagenieten

Nu nog even nagenieten op het achterdek van de TESO-veerboot “Texelstroom”, met zo af en toe nog eens een blik achterom, kijken naar de bruisende golfstroom, met daarboven krijsende meeuwen en de zilte zeewind, het zijn de ons zo bekende geluiden en geuren als we huiswaarts varen!

De bruisende golfstroom achter de boot met daar boven krijsende meeuwen en de zilte zeewind - Foto: ©Louis Fraanje

De bruisende golfstroom achter de boot met daar boven krijsende meeuwen en de zilte zeewind – Foto: ©Louis Fraanje

In gedachten

Zo staande op de achtersteven van de veerboot, met een beetje heimweegevoel in ons hart, zien we langzaam maar zeker de veerhaven van Texel uit het zicht verdwijnen.
Zo ook het meest herkenbare punt op Texel en dat is ongetwijfeld het prachtige oude Kerkje van Den Hoorn, nog net zichtbaar achter de duinen.

 Het meest herkenbare punt op Texel, dat is ongetwijfeld het prachtige oude Kerkje van Den Hoorn - Foto: ©Louis Fraanje

Het meest herkenbare punt op Texel, dat is ongetwijfeld het prachtige oude Kerkje van Den Hoorn – Foto: ©Louis Fraanje

Sailing home

Een soort van afscheid, waarbij in gedachten ons het bekende liedje: “Sailing home” in de oren klinkt, maar tegelijkertijd ook met een blij en dankbaar gevoel om weer vooruit te kijken.
Want… de Veluwe roept ons met haar vele stemmen en stemmingen, waar wij dan ook maar weer al te graag naar luisteren en ons mee laten voeren over de heide en door de bossen!

Lees ook: Noordwaarts naar Texel Deel 127

*******************************************************************************************************************************

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/06/23/noordwaarts-naar-texel-deel-126/