Zwerven over de Veluwe op Gazenbeekavond in Lunteren

Partycentrum Floor – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Partycentrum Floor – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Terugblik op een gezellige en sfeervolle bijeenkomst…

LUNTEREN – Donderdag 25 mei 2023

We kunnen terugkijken op een gezellige “Gazenbeekavond” in Partycentrum Floor te Lunteren! Bij elkaar waren er zo’n 70 bezoekers aanwezig bij deze jaarlijkse donateursavond van de Jac. Gazenbeekstichting!

Erg fijn, dat er weer zoveel echte liefhebbers belangstelling toonden voor onze ‘Gazenbeekavond’ en sommige bezoekers van heinde en ver naar Lunteren waren gekomen om te genieten van de fotopresentatie en elkaar te ontmoeten op deze jaarlijkse bijeenkomst!

Welkomstwoord

In zijn welkomstwoord noemde voorzitter Fraanje nog enkele belangrijke zaken waar de Jac. Gazenbeekstichting zich momenteel mee bezighoudt.
Zoals onder andere de werkgroep die gevormd is m.b.t. een legaat, dat ons geschonken werd door de inmiddels overleden donateur Wim Bloemendal uit Hoog Soeren. (Zie: Terugblik op een bewogen jaar)
Hierin hebben de heren Peter van Beek (Teamleider Publiekszaken Gemeente Barneveld) en de heer Leonhard Vreekamp (Directeur eigenaar Landgoed Bonenburg uit Heerde) plaatsgenomen.

Ook is er overleg met het bestuur van Museum Lunteren, om tot nadere afspraken met de Jac. Gazenbeekstichting te komen, gericht op het bewaren en waar mogelijk uitbouwen, in gezamenlijkheid, van het erfgoed en gedachtengoed van de stichting.

Erg fijn, dat er weer zoveel belangstelling was voor onze ‘Gazenbeekavond’ - Foto: ©JGS/Fransien Fraanje

Erg fijn, dat er weer zoveel belangstelling was voor onze ‘Gazenbeekavond’ – Foto: ©JGS/Fransien Fraanje

Weblog

De weblog van onze stichting www.de-veluwenaar.nl trekt steeds meer belangstellenden en zit inmiddels op zo’n 300 bezoekers per dag en totaal vanaf het begin in augustus 2012 tot nu toe al bijna 1,5 miljoen bezoekers op de teller staan. Iets waar wij als stichting natuurlijk heel erg blij mee zijn, dat kunt u begrijpen!

Zwerven over de Veluwe

Op deze jaarlijkse donateursavond kon men genieten van de nieuwste fotopresentatie “Zwerven over de Veluwe”, die zoals vanouds gepresenteerd en op een humoristische wijze aan elkaar gepraat werd door voorzitter Louis Fraanje.

In deze prachtige fotopresentatie, nam Fraanje zijn publiek – in woord en beeld – mee door bos en veld over de Veluwe, mooie beelden van mens en dier en alles wat de Veluwe zo uniek maakt, passeerde de revue.
Aan de reacties uit de zaal was wel op te maken dat men genoot van deze interessante lezing, die op een leerzame, ludieke en vooral ook humoristische wijze, aan elkaar werd gepraat door voorzitter Fraanje.
Hij besloot zijn prachtige fotoserie met de uitspraak: “Ik heb vanavond gepronkt met Andermans veren en dan ANDERMANS met hoofdletters!” Een uitspraak die hij destijds heeft overgenomen van zijn oude natuurvriend Gerrit de Graaff uit Barneveld.!

Fotopresentatie "Zwerven over de Veluwe" - Foto: ©JGS/Fransien & Louis Fraanje

Fotopresentatie “Zwerven over de Veluwe” – Foto: ©JGS/Fransien & Louis Fraanje

Tenslotte

Na het officiële gedeelte was er alle tijd voor een drankje een hapje en een praatje. Velen maakten daar dan ook dankbaar gebruik van en bleven nog om gezellig wat bij te praten.
We kunnen terugzien op een mooie, afwisselende en sfeervolle natuuravond en wij hopen elkaar – bij gezondheid –volgend jaar op D.V. donderdag 16 mei  2024 weer te ontmoeten.

Voorkom teleurstellingen en houdt daarom de weblog regelmatig even in de gaten! 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/05/26/zwerven-over-de-veluwe-op-gazenbeekavond-in-lunteren/