Zwervend langs het wildspoor Deel 43

Een onverwachte gelukstreffer…

Hoe onvoorspelbaar de natuur kan zijn, dat ondervonden Fransien en ik onlangs nog op een zwerftocht over de uitgestrekte Veluwe. Als natuurliefhebbers zijn we natuurlijk best erg alert op onze omgeving, want je weet het maar nooit en daarbij is de camera altijd direct onder handbereik.

Dan ineens zien we tussen de wirwar van bomen en struiken iets bewegen, iets bruins, heel even maar, camera en kijker worden erbij gehaald en dan ontdekken we de twee dieren, die daar ergens diep verscholen in het bos in onze richting staan te koekeloeren.

Een hinde met haar jong van vorig jaar verscholen tussen de takken – Foto: ©Louis Fraanje

Een hinde met haar jong van vorig jaar verscholen tussen de takken – Foto: ©Louis Fraanje

Oog in oog

Heel voorzichtig probeer ik ze in de telelens van de camera te vangen, iets wat door al die takken en struiken zeker niet meevalt. Maar na enig gedraai en gedoe heb ik de hinde met haar jong van vorig jaar (smaldier) in beeld en staan we enkele ogenblikken ‘oog in oog’ met elkaar. De camera klikt en het tweetal wordt vastgelegd op de gevoelige plaat, een onverwachte gelukstreffer waar je dan heel erg blij van kunt worden.

Wordt vervolgd…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/02/01/zwervend-langs-het-wildspoor-deel/