Edelhert kruist ons pad in de winter

Weer zo’n mooie herinnering van een boswandeling in wintertijd…

Het was op een winterse morgen in januari 2013, dus inmiddels ook alweer 10 jaar geleden, waarbij er zomaar ineens een edelhert uit de dekking van het dichte bos tevoorschijn kwam en vlak voor onze neus – op steenworp afstand – het besneeuwde bospad overstak.
Wat een gaaf natuurmoment om mee te maken!

Een edelhert dat vlak voor ons - op steenworp afstand - het bospad overstak – Foto: ©Louis Fraanje

Een edelhert dat vlak voor ons – op steenworp afstand – het besneeuwde bospad overstak – Foto: ©Louis Fraanje

Gewelding ontmoeting

Dan ben je toch met stomheid geslagen… en zou je bijna vergeten om je camera te pakken en zo’n geweldige ontmoeting in de lens te vangen. Maar… wonder boven wonder is het gelukt en was ik op dat moment zo blij als een kind, dat kan ik u wel vertellen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/01/31/edelhert-kruist-ons-pad-in-de-winter/