Edelherten op drift

Een roedel edelherten lopen wat onrustig heen en weer…

Op zondagmiddag 18 december jl. waren Jannie en ik op de Hoge Veluwe en bij het Bosje van Staf zagen wij een groot roedel edelherten, die op de een of andere manier wat onrustig heen en weer door de heide draafden. Wat de reden hiervan was, konden wij helaas niet ontdekken, hoe wij ook de horizon afspeurden,  helaas konden wij niet ontdekken wat de aanleiding was tot deze verstoring!

Een deel van het roedel edelherten bij het Bosje van Staf - Foto: ©Jannie van de Berg

Een deel van het roedel edelherten bij het Bosje van Staf – Foto: ©Jannie van de Berg

Unieke kans

Daarnaast was het voor ons natuurlijk wel een unieke kans om de edelherten van een redelijke afstand te observeren en ook te kunnen filmen. In ieder geval heeft Jannie een stukje op beeld vast kunnen leggen.
(Zie hieronder).   

Door: ©Florus van den Berg

*******************************************************************************************************************************

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/12/19/edelherten-op-drift/