Zomaar wat zwerven Deel 138

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zaterdag 12 november 2022 – Zonsopkomst boven het Veluwse bos

De opkomende zon liet zich vanmorgen om 07.45 uur niet weerhouden door een donkere wolkenbank, die langzaam aan haar voorbij schoof.
Het was met 4°Celsius best wel fris buiten, maar in dit geval was het gewoon een lust om te zien, hoe de zon al hoger en hoger steeg, om tenslotte in al haar glorie, als een ware triomfator boven alles uit te stijgen en een nieuwe dag aan te kondigen!🙏

Zonsopkomst boven het Veluwse bos - Foto: ©Louis Fraanje

Zonsopkomst boven het Veluwse bos – Foto: ©Louis Fraanje

*****************************************************************************************************************************

Donderdag 17 november 2022 –  Vlammend avondrood

Na een grijze dag met veel regen, klaarde het tegen de avond een beetje op. Het wolkendek brak enigszins open en liet de avondzon haar laatste stralen in volle glorie de horizon verlichten. Met als resultaat een schitterende ‘vlammend’ avondrood!

Vlammend avondrood in Ede op de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Vlammend avondrood in Ede op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 19 november 2022 –  Kleurrijk de mist in

Een herinnering van inmiddels alweer 11 jaar geleden aan een wandeling in de late namiddag op zaterdag 19 november 2011 op de Veluwse heide.
Tijdens deze late zwerftocht over de heide, kleurde de avondhemel schitterend rose/rood en werden wij even later getroffen door de opkomende grondmist, die langzaam maar zeker steeds dichter werd.

Bijzondere ervaring

Het was echt een heel bijzondere ervaring, het leek wel of wij op een gegeven moment opgeslokt werden door een kleurrijk gordijn van nevelslierten.
Dit soort dingen zijn een zeldzaamheid en als het je dan overkomt, dan voel je de verbondenheid met de levende natuur nog sterker en nog intenser, het zijn de natuurmomenten met een ‘gouden’ randje!

Het leek wel of wij opgeslokt werden door een kleurrijk gordijn van nevelslierten - Foto: ©Fransien Fraanje

Het leek wel of wij opgeslokt werden door een kleurrijk gordijn van nevelslierten – Foto: ©Louis Fraanje

Klein en nietig

Een heel klein wereldje ergens op de uitgestrekte Veluwse heide, waar je door de Schepping in al haar grootsheid, zomaar ineens overweldigd kunt worden, dat maakt je als buitenmens een klein en nietig stipje in dat grote geheel!

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 19 november 2022 –  Zwijnenboel bij een zwijnenpoel

In de namiddag kwamen wij op onze zwerftocht over de Veluwe, tussen Vierhouten en Gortel in het bos langs de weg een bekend spoor van de wilde zwijnen tegen. Dat wil zeggen, ik kwam in de buurt van een plas deze ‘schuurboom’ tegen, een beuk met onderaan de bekende modderplekken. Dat doen de zwijnen na hun modderbad, dan gaan ze onderaan tegen de stam staan schuren, om van hun jeuk af te komen. Die opgedroogde modder geeft dus duidelijk hun aanwezigheid aan, ook al zijn ze op dat moment nergens te bekennen.

De schuurplek is duidelijk zichtbaar onder aan de stam - Foto: ©Fransien Fraanje

De schuurplek is duidelijk zichtbaar onder aan de stam – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zondag 20 november 2022 –  Een koud, maar kleurrijk ochtendgloren!

Het was net een gekleurde waaier, die zich vanmorgen om 07.50 uur aan de ochtendhemel uitvouwde … zo mooi, we hebben genoten!
Daarnaast was de kou goed voelbaar met een temperatuur van -7° Celsius, maar toch eigenlijk wel heel normaal voor de tijd van het jaar.

Een koud, maar kleurrijk ochtendgloren! - Foto: ©Louis Fraanje

Een koud, maar kleurrijk ochtendgloren! – Foto: ©Louis Fraanje

Eeuwigheidszondag

Vandaag is het Eeuwigheidszondag en gedenken wij in de ochtenddienst, de gemeenteleden, die in het afgelopen jaar zijn overleden. Het is ook de laatste zondag van het kerkelijk jaar en tevens de zondag voordat de adventstijd begint.

Herdenken en gedenken...

Herdenken en gedenken…

Voor hen die achterblijven…

Tegelijkertijd een moment om in gedachten stil te staan, bij hen die man of vrouw, vader of moeder, broer of zus, kinderen,  familie, vrienden en kennissen en al die anderen, veraf en dichtbij, die er niet meer zijn, maar vooral ook aan hen die ‘alleen’ achterbleven met hun verdriet en pijn. Laten wij ook zeker voor hen bidden en Gods nabijheid en zegen toewensen!🙏

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 139

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/12/02/zomaar-wat-zwerven-deel-138/