Zwervend langs het wildspoor Deel 40

Ontmoeting met een vos…

Het is inmiddels alweer zo’n 15 jaar geleden, om precies te zin op maandag 12 november 2007.
Op een van mijn vele zwerftochten door bos en veld van ons mooie Veluweland, ik was al een aantal uren op pad, waarvan het meeste door het dichte dennenbos, om vervolgens in de richting van de open heide te wandelen.

Bruine vlek

Plotseling werd mijn oog getrokken naar een bruine vlek in de hoge heide, ik zakte door mijn knieën en richtte mijn camera in de richting van de bruine vlek, die steeds dichterbij kwam, het bleek een vos te zijn.
Al snuffelend en speurend sjouwde hij door de open heide, op zoek naar een lekkere hap, terwijl hij daar zo intensief mee bezig was, had hij me totaal niet in de gaten.

De vos keek nog eens heel strak in mijn richting – Foto: ©Louis Fraanje

De vos keek nog eens heel strak in mijn richting – Foto: ©Louis Fraanje

Rode vrijbuiter

Al dichter en dichter kwam hij in de buurt en op een gegeven moment had ik hem prachtig in de telelens gevangen, het was nu of nooit en… ja hoor de camera klikte en de vos was vastgelegd op de gevoelige plaat.
Maar de klik van de camera was doorgedrongen tot in de oren van de rode vrijbuiter, hij keek nog eens heel strak in mijn richting, maakte rechtsomkeert en ging er als een speer vandoor.
Een onthutste, maar dolgelukkige fotograaf achterlatend, die de dag van zijn leven had!

Wordt vervolgd…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/11/26/zwervend-langs-het-wildspoor-deel-40-2/