Veluwenaar op de Veluwe

Geboren en getogen in het land van hei en dennen…

Zondag 27 november 2022 – VELUWE-BARNEVELD-EDE – ZONDAGSKIND

Vandaag vier ik mijn geboortedag, dat was 73 jaar geleden op zondag 27 november 1949, ’s morgens om ongeveer 07.00 uur en mijn wieg stond in de Nieuwstraat 36 te Barneveld.
Een zondagskind dus en vandaag is het ook zondag, alle reden voor mij om dan ook blij en dankbaar te zijn, dat ik dit in redelijk goede gezondheid mag beleven, daar dank ik mijn Schepper voor!

Een edelhert op de heuvel in het avondlicht en inzet - Foto’s: ©Fransien en Louis Fraanje

Een edelhert op de heuvel in het avondlicht, inzet portret en afbeelding – Foto’s: ©Fransien en Louis Fraanje

Veluwenaar

De foto met inzet geeft heel duidelijk mijn gedachten weer:
1 – Allereerst de foto die ik ooit maakte van het edelhert op de heuvel, met de schitterende avondlucht erachter, dat mij doet denken aan mijn lievelingspsalm 42 ’t Hijgend hert.
2 – De afbeelding rechts, van het knielende jongetje, die zijn avondgebed opzegt, kwam ik ergens tegen op internet en dit brengt mijn gedachten en herinneringen weer terug naar vroeger, toen ik zelf zo’n jochie was, dit beeld geeft mij houvast en vertrouwen voor de toekomst.
3 – Links het portret van mijzelf, dat is gemaakt door Fransien, hier sta ik tussen de enorme stammen van een oude dennenboom op de Veluwe, een plek waar ik als geboren en getogen Veluwenaar dan ook mijn wortels heb!

*******************************************************************************************************************************

Zondag 27 november 2022 –  Vlammend morgenrood boven de Veluwse bossen!

Vanmorgen gloorde er zo rond de klok van 08.00 uur een geweldig mooi vlammend morgenrood aan de horizon. Een schitterend gezicht, vooral ook omdat verder het hele luchtruim in een soort donkerpaarse bewolking was gevangen. Fransien en ik hebben er een tijdlang in stille bewondering van genoten. Wat een geweldig mooi cadeau van die grote Schepper op mijn 73e verjaardag, die ik vandaag mag vieren!🙏

Vlammend morgenrood boven de Veluwse bossen! - Foto: ©Louis Fraanje

Vlammend morgenrood boven de Veluwse bossen! – Foto: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/11/27/veluwenaar-op-de-veluwe/